Kako pripremiti savršenu novogodišnju dekoraciju stola?

Kako pripremiti savršenu
novogodišnju dekoraciju stola?

Ako danas planirate doček kod kuće, vrijeme je da razmislite o novogodišnjoj dekoraciji za vaš stol na koji ćete poslužiti najposebniji obrok. Vjerujemo da prilikom kuhanja nećete imati poteškoća i da ćete pripremiti jelo u čijoj pripremi već imate puno iskustva. Naime, bolje je da za posebne dane, kao što su božićni i novogodišnji blagdani, ne eksperimentirate previše s receptima i da se držite već iskušanih. Dakle, nedostaje vam još samo točka na i, koja će pokazati da ste se za ovu posebnu priliku uistinu dobro pripremili. To je dekoracija vaše blagdanske gozbe.

Najljepše dekoracije za novogodišnji stol

Kako pripremiti savršenu blagdansku dekoraciju vašeg stola i njome impresionirati baš sve goste? S vama dijelimo nekoliko savjeta kako to učiniti uz nešto malo pripreme i kreativnosti. Osnova za vaše ukrašavanje neka budu jedinstvene palete boja i slaganje dekora po visini, a ne samo po dužini stola. Na prvom koraku započnite s osnovom – tj. stolnjakom, a možete i sa stolnim dekorativnim nadstolnjakom kojem dodate podmetače za tanjur prema broju gostiju. Na fotografijama možete vidjeti odabir nadstolnjaka u baby rozoj boji s pletenim podmetačima u neutralnoj boji.

Nakon ovog koraka odaberite tanjure i pribor. S našom baby ružičastom podlogom najbolje se slaže rozi ton tanjura i pribor u zlatnoj boji koja je u posljednje vrijeme jako popularan odabir i izgleda puno glamuroznije. I odličan je odabir za blagdanske gozbe.

Nakon toga, stolu počnite dodavati dekoraciju. Na sredini počnite s glavnom zvijezdom i najvećim dekorativnim elementom, a pri tom ne zaboravite na to da možete dekorirati i u visinu. Viši elementi u dekoraciji donijet će više živosti i dodati vidljivost. Za to su odlični svijećnjaci.

Posljednje, ali ne manje bitno, dodajte salvete. Odabrali smo salvete iz zimske kolekcije Paloma. Uz njihovu pomoć, svojoj dekoraciji dodat ćete više života i stvoriti modernu, elegantnu i toplu kućnu atmosferu. Idealne su za izražavanje više zimske atmosfere i dočaravaju zimsku bajku u vašem domu.

Osim klasičnog slaganja ubrusa na tanjuru, smožete ih smotati i vezati raskošnom vrpcom, a na tanjur sastaviti set od nekoliko salveta različitih veličina i boja. Budite kreativni. Osim toga, salvete možete postaviti i na držač za salvete na stolu, ako bi nekome možda bila potrebna i dodatna salveta. Ako nemate držač, možete ih smotati i staviti u veću čašu.

Na skup salveta možete postaviti i ispisane ili pisane kartice s imenom svakog gosta ili jednostavno napisati poruku dobrodošlice i staviti je na salvetu. Umjesto kartice s imenom, možete svakome gostu pokloniti mali poklon – mi smo goste darovali malim kositrenim vojnikom. Svi volimo takve sitnice i male znakove pažnje.

Za još ideja kako pripremiti dekoraciju sa salvetama, posjetite Instagram profil Paloma.

Foto: Ledaboss

Učitati još
Zatvori