Ovakvu bajku stvara samo Saša Šekoranja! Vodimo vas u njegov novi božićni izlog

Ovakvu bajku stvara samo Saša Šekoranja! Vodimo vas u njegov novi božićni izlog

Njegovi blagdanski izlozi na glasu su kao najljepši u gradu, a umjetnik Saša Šekoranja iz godine u godinu stvara neke nove božićne čarolije u svom cvjetnom ateljeu u Dežmanovoj ulici, koje nas jedna za drugom ostavljaju bez daha. Jednostavno rečeno, pred Šekoranjine se izloge ciljano dolazi stajati i neko vrijeme promatrati sve te detalje koje je njegova mašta metikulozno spojila u jedno remek-djelo.

Kako izgleda božićni izlog Saše Šekoranje za 2021. godinu?

Journal svake godine voli zaviriti u blagdanske izloge Saše Šekoranje i donijeti vam njihovu priču, pa iznimka nije ni 2021.

Zavirite u izlog koji svi uvijek jedva čekamo vidjeti

Poznati zagrebački dizajner i umjetnik danas je predstavio svoju novu kulisu za blagdane ove godine, a zatim nas ovog popodneva i ugostio kod sebe u Dežmanovoj. Prizor je, naravno, bio jednom riječju magičan, i Sašu smo morali pitati koju je priču poželio ispričati ovog puta te koje je elemente zastupio u ponovno najljepšem božićnom izlogu u gradu.

“Ovi moji izlozi su na neki način postali dio predbožićne i božićne tradicije. Veselim se napraviti ih još bogatijima, raskošnijima, još većima, i iznenaditi ljude. Obožavam gledati lica i primati pohvale. Još kao dijete htio sam napraviti najveći bor i bio bih najsretniji kada bi gosti uzdisali ispred mog bora. Tako je to dječje uzbuđenje ostalo i danas.

Klasičan prizor karusela koji se vrti, svijetli i stvara bajkovit svijet… Puno konja, balona, zvijezda, imena, mašni, zvona… Svega puno, puno, u tome se dobro snalazim.

Znate, kao kad gradite kulu od karata, pa hoćete uvijek dodati još jedan kat više… Tako i ja svake godine hoću napraviti još nešto više u izlogu. Ako si vješt i paziš na ravnotežu, kula može rasti do neba. Ono što mi ove godine nekako odlično ide uz konje i velike kugle je imela u raznim oblicima; uronjena u vosak, pozlaćena, kovana od metala…”

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori