Zavirite u najljepše uređenu kućicu u Grožnjanu!

Zavirite u najljepše uređenu
kućicu u Grožnjanu!

Svaki puta kada otputujemo u unutrašnjost Istre, jednostavno ne možemo zaobići šarmantni Grožnjan. Ovaj maleni i pitoreskni grad umjetnika ima neku nevjerojatnu energiju i rekle bismo magiju, koja nas uvijek iznova privuče i zaslužna je za neke od naših najljepših uspomena s putovanja.

Bilo da za Grožnjan imate pola sata vremena ili ondje ciljano dolazite na vikend odmor, atmosferom koja vlada na njegovim grbavim i kamenom popločanim ulicama jednostavno će vas oduševiti, a vi nećete ni znati gdje se okrenuti kako biste ulovili dobru fotografiju, jer svaki kutak Grožnjana je lijep poput slike.

Mi smo ovog puta, putujući kroz Kvarner i kroz Istru, u Grožnjan došle kako bismo ležerno prošetale i popile kavu, ali i da bismo se uživo uvjerile koliko predivno izgleda najljepše uređena kućica u ovom istarskom gradiću.

Riječ je o nekretnini za najam koja je još donedavno bila poznata kao Casa Ars Natura, da bi ju ove godine preuzeo čaroban istarski resort u kojem smo boravile – San Canzian Village & Hotel. Casa Ars Natura tako je postala San Canzian Residence i novi dio portfelja ovog uspješnog turističkog projekta u Istri.

Zavirite u San Canzian Residence

San Canzian Residence moguće je unajmiti za odmor od ove godine, a San Canzian ovu kuću predstavlja kao ekstenziju svojeg hotela. U njoj ćete moći ostvariti samostalni odmor s potpunom hotelskom uslugom, a kada god poželite, besplatnim shuttle prijevozom možete doći i do San Canziana i ondje koristiti sve hotelske sadržaje poput bazena, wellnessa, restorana i bara.

Kuća čiji zidovi pričaju priču

Kuća odiše poviješću kroz mnogo elemenata, već od ulaska kroz drevna crvena vrata s originalnom ključanicom, a želja investitora bila je da se svi ti elementi sačuvaju i da se poštuje i zadrži tradicionalan istarski stil. Zanimljivost iz povijesti kuće je da su pojedini kadrovi filma “Private war” iz 1988., u režiji Franka de Palme, snimani upravo u njoj.

Uređenje interijera i eksterijera (preslatke terase do koje vode stepenice na prvom katu), potpisuje naš poznati dizajner Boris Ružić.

Stil ovog projekta je pomalo eklektičan  kao skup nekoliko različitih stilova i pravaca, što ne spada u jednostavne stilove jer se ne radi o pukom nabacivanju hrpe elemenata zajedno, već je poanta u tome da svi različiti elementi funkcioniraju skladno na prvi pogled, a kao cjelina da imaju poseban šarm, originalnost, poigravanje s nespojivim… Tako se u prizemlju nalazi kuhinja zadanih arhitektonskih linija i blagovaonica koja neutralnim teksturama daje važnost da svi ostali dekorativni elementi u prostoru funkcioniraju kao scenografija kulise gdje prostor doslovce funkcionira kao umjetnička galerija. Starim kamenim stepenicama kad se popnemo na kat ulazimo u prostor dnevnog boravka gdje glavnu ulogu čini netaknuto ložište tzv. istarsko ognjište, koje je ostalo kao simbol poštivanja starih predaka koji su odrasli u ovoj kući.

Namjera je bila zadržati svaku emociju ljubavi i ne kaže se slučajno da zidovi nekad govore; ovi ne samo da govore već i pjevaju i žive dalje ljubav za nove naraštaje i slave taj osjećaj za svakog putnika koji će pokucati na ova crvena vrata.

Glavna stanica večernjih užitka biti će zasigurno terasa koja podsjeća kao da ste u nekom velikom velegradu skriveni u oazi biljaka, a zapravo ste u Grožnjanu gdje će se pod vedrim zvjezdanim nebom gustati u spremanju delicija ili doslovce ova energija kuće će vas kao potpuni magnet navući da se upustite u čitanju neke knjige sa zvukovima jazza koji izviru iz svake susjedne ulice. 

Kuća koja će osim odmora svakom posjetitelju napuniti baterije, vratiti sjaj, osmijeh i spoznaju u to koliko nas male stvari čine sretnima.

San Canzian Residence može biti vaša iduća destinacija za odmor – bookirati ga možete na [email protected]

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori