S Mirjanom Mikulec o novim trendovima u uređenju interijera

S Mirjanom Mikulec o novim trendovima
u uređenju interijera

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirjana Mikulec (@mirjana_mikulec) on

Rujan je sad već tradicionalno rezerviran za sajam interijera koji poznata dizajnerica Mirjana Mikulec treću godinu zaredom organizira u Areni Zagreb. Ove godine na sajmu InDizajn – festivalu modernog doma predstavit će se oko 80 domaćih i inozemnih tvrtki, produkt dizajnera i malih obrtnika koji doista imaju što pokazati hrvatskoj publici. Na sajmu će se tako od  13. do 16. rujna predstaviti brojni trendovi, noviteti i inovacije iz oblasti uređenja doma i dizajna.

Tim smo povodom odlučili Mirjanu upitati par pitanja i doznati kakvi nam se trendovi smiješe u novoj sezoni – kakvi će stilovi vladati, kaskamo li za svjetskom scenom po pitanju novih ideja i kako će jesen izgledati kad je riječ o uređenju interijera.

Pariški stil će zamijeniti skandinavski

1. Jesen nam kuca na vrata i spremni smo za novu sezonu. Što se događa u svijetu interijera po pitanju novih trendova? Mogu li se uopće ukratko opisati najpopularnije struje koje najavljuju dizajneri novim kolekcijama?

Naravno. Baš kao i svijet mode, i interijeri su podložni promjenama i trendovima, no ipak se izmjenjuju znatno sporije nego oni modni. Nakon dugogodišnje vladavine skandinavskog stila, sad nam na velika vrata dolaze razni eklektični spojevi i posebno popularan pariški stil. Karakteriziraju ga bogati materijali, luksuzni detalji i nešto zagasitije boje, dakle sve suprotno od jednostavnog i cozy skandinavskog stila. Od materijala i boja posebno je popularan mramor u nekim novim varijacijama kao što je zelena ili crna, baršun krasi gotovo sve od zavjesa pa do fotelja i garnitura, motivi listova i tropskog bilja i dalje su in, a tu su i zlatni ili bakreni akcenti koji u kombinaciji s posebno popularnom narančastom i toplom ružičastom izgledaju vrlo svježe i trendi.

2. Dugi niz godina skandinavski stil bio je pri samom vrhu inspiracije. Zna li se već koji bi stil mogao obilježiti jesen i zimu 2018.?

Pariški stil i razne eklektične varijacije na temu klasike i tradicije vrlo su popularne, pa mislim da će u tom tonu biti i sezona pred nama. Meni osobno se ovi smjerovi jako sviđaju pa će sigurno o tome biti riječi i u novoj sezoni emisije InDizajn koja uskoro kreće s emitiranjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirjana Mikulec (@mirjana_mikulec) on

3. Svjetski dizajneri i lookbookovi brendova najavljuju tamne nijanse, smaragdno-zelenu, ljubičastu, ponoćno plavu kao hit boje… U kolikoj se mjeri novi trendovi po pitanju boja reflektiraju na našem tržištu? Kasnimo li za svjetskim kad je riječ o potražnji potrošača?

Ne bih rekla da kasnimo, dapače. Svijest o važnosti estetike u interijerima nikad nije bila na višoj razini. Primjerice, izlagači na nadolazećem sajmu InDizajn – festival modernog doma pokazat će nove kolekcije koje vrve novim trendovima koje smo u prvoj polovici godine mogli vidjeti na inozemnim sajmovima. Inače, to je jedan od razloga zašto sam i krenula u organizaciju ovog sajma prije tri godine.

4. Još jednu godinu zaredom, Arena Zagreb će ugostiti InDizajn – Festival modernog doma. Što posjetitelji mogu očekivati ove godine? Koji će se najnoviji trendovi prelomiti kroz tri dana događanja?

Ove godine pripremili smo niz vrijednih nagrada za sve naše posjetitelje, imat ćemo razne kreativne radionice na kojima će posjetitelji moći naučiti osnove keramike, stiliziranja interijera, decoupagea ili pak macramea. Za najmlađe smo i ove godine osigurali dječji kutak, imamo i izložbu u suradnji s 36 Mountains i svima omiljenu ulicu Bazar gdje će se predstaviti domaći talentirani produkt dizajneri i kreativci. Naravno, tu su i naši izlagači, njih više od 80, koji će hrvatskoj publici pokazati nove kolekcije gotovog namještaja, materijala za izradu po mjeri, detalja i svega drugoga što možemo svesti pod zajednički nazivnik – uređenje doma.

NE PROPUSTITE FESTIVAL MODERNOG DOMA

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirjana Mikulec (@mirjana_mikulec) on

Za sve se radionice možete prijaviti na ovom linku. A za četiri smo sretnika osigurali po jedno mjesto na radionici po izboru za vrijeme trajanja festivala: Home Decor, Macrame, Decoupage i Osnove keramike.

Sve što trebate učiniti jest poslati mail na adresu [email protected], napisati svoje podatke (ime, prezime i broj mobitela), radionicu u kojoj želite sudjelovati te u predmet maila navesti “InDizajn – Festival modernog doma”. Također, kako biste bili u prilici osvojiti poklon, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti nekoga tko bi isto volio sudjelovati u darivanju. Javljati nam se možete sve do 11. rujna u ponoć, a 12. rujna ćemo nakon nasumičnog odabira objaviti sretnog dobitnika.

Čestitamo dobitnicama!

1. Keramika: Marina Butorac
2. Decoupage: Ana Cindarić
3. Home Decor: Željka Kosanović
4. Macrame: Barbara Hlevnjak

 

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori