Nunc je predstavio Ruvo, stolić koji ćete odmah poželjeti u svom interijeru

Nunc je predstavio Ruvo, stolić koji ćete
odmah poželjeti u svom interijeru

Hrvatski brend dizajnerskog namještaja Nunc, iza kojeg stoji Ancona grupa, u zadnje je tri godine sve poznatiji na tržištu – prvenstveno u Europi, ali sve više i kod kuće. Njihov popularni stolac Bolta već krasi brojne interijere restorana, kafića, hotela i domova, a prošli tjedan u Laubi, u sklopu izložbe apstraktnih umjetnosti Nesvrstani, predstavljen je njihov najnoviji proizvod, stolić Ruvo.

Stolić odlikuje jednostavan dizajn koji nastavlja pratiti filozofiju brenda – spoj modernog i tradicionalnog, minimalističkog i prirodnog. Art direktor i kurator Nunca, Nikola Radeljković, ispričao nam je pozadinu njihovog najnovijeg proizvoda čiji dizajn potpisuje Vladimir Madunić. “Ovaj stolić ustvari je produžetak Ruvo kolekcije koja je krenula s foteljama i nastavila se preko barskih i klasičnih stolaca. U kolekciji se uvijek koristi ista baza, noge, koja je jednostavna i logična, a opet nepredvidljiva, zbog čega je dobila jaki karakter koji ju ističe u odnosu na naše druge kolekcije, a i dalje je u duhu Nunc koncepta – suvremenog dizajna inspiriranog dosjetkama etnografskih proizvoda karakterističnih za Slavoniju. To je i razlika u odnosu na neke druge suvremene brendove namještaja jer je Nunc više zaigran. U svom dizajnu dozvoljava duhovitost, no ne u pretjeranoj dozi. Pročišćena forma koja ima twist srž je Ruvo kolekcije.”

Stolić dolazi u tri dimenzije i može se koristiti u unutarnjim i vanjskim prostorima. Sve to čini ga komadom namještaja koji će se s lakoćom uklopiti u svaki prostor, a Radeljković ističe kako se Ruvo, Cot i Bolta kolekcije ustvari nastavljaju i nadograđuju jedna na drugu, stoga ljubitelji ovog brenda mogu opremiti prostor na način koji odiše ukusom i konzistentnošću.

Markica Stanušić, direktor Ancona grupe, zadovoljan je smjerom u kojem se kreće Nunc. “Iznimno smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Gledajući u budućnost, imamo zaista velike planove, a već je sada puno proizvoda u fazi razvoja i s veseljem iščekujemo svako novo predstavljanje. Izložba Nesvrstani u Laubi jedno je takvo predstavljanje koje smo jedva dočekali kako bismo pokazali naš najnoviji dizajn, radi se o sjajnom događaju u koji se Nunc savršeno uklopio.”

Nunc je mladi brend dizajnerskog namještaja đakovačkih korijena koji okuplja dizajnere iz Hrvatske i regije, a na tržište je lansiran početkom 2019. godine na jednom od najvažnijih sajmova namještaja u njemačkom Kölnu. Iako je prošla godina bila izazovna za sve, a posebno za mlade brendove koji tek započinju svoju priču, Nunc je uspješno otvorio showroom u Zagrebu, a u svoje je kratke tri godine osvojio 10-ak domaćih i internacionalnih nagrada, stoga su kvaliteta i vrijednost ovih komada namještaja neupitni.

U svom dizajnu Nunc spaja srednjoeuropsku i mediteransku kulturu, otomansku tradiciju i dinarsku usmenu predaju te ih interpretira na način koji je vrlo brzo postao prepoznatljiv stil brenda – njegov potpis. Ipak, najveći omaž odaje Slavoniji, odakle brend i potječe, što se reflektira kroz pomni odabir materijala i boja u svakoj Kolekciji, pa tako i u ovoj. Svaki komad namještaja iza kojeg stoji Nunc tako je estetski zaista originalan i bezvremenski, no ujedno i vrlo praktičan i funkcionalan, što je benefit koji su prepoznali brojni poslovni, hotelski i ugostiteljski objekti te ljubitelji dizajna interijera koji su Nunc namještaj uklopili u svoje domove.

Ruvo stolić, kao i ostale proizvode i kolekcije, možete istražiti na Facebooku i Instagramu Nunca te u showroomu u Zagrebu, na adresi Ilica 168a, no upozoravamo vas da ćete ondje sigurno pronaći komad namještaja koji će vam zagolicati maštu i potaknuti vas na osvježenje vlastitog prostora.

Foto: Nunc

Učitati još
Zatvori