U Sarajevu se rađa jedinstven koncept življenja

U Sarajevu se rađa jedinstven
koncept življenja

Zamislite da živite u harmoniji s prirodom, a da vam pri tome ne nedostaje niti jedan segment modernog života? Inspiriran fenomenalnom pozicijom nad Sarajevom, s panoramom od 270 stupnjeva, Roof Gardens je koncipiran kao suvremena Gradina za novu kulturu življenja u 21. stoljeću i predstavlja simbiozu poslovnog, zabavnog i obiteljskog života. Sama ideja za izgradnju jednog ovakvog objekta nastala je kao odgovor na potrebu sve većeg broja uspješnih poslovnih žena i muškaraca, da svoj dom presele u prirodu i tu pronađu istinsku oazu mira, daleko od gradske buke i smoga.

Upoznajte Roof Gardens

“Opće je poznat svjetski trend naseljavanja periferije gradova i premještanje stambeno poslovnih kompleksa iz centara, kako bi se rasteretila gradska jezgra”, navode iz kompanije Roof Gardens te dodaju kako su sam životni stil kupaca, moderne životne navike i potrebe bili inspiracija za ovaj projekt, koji će biti primjer savršene sinergije netaknute prirode i urbanog života.

Ovu jedinstvenu građevinu projektirala su dva prestižna arhitektonska studija Nonstop i Filter, čiji su dosadašnji radovi višestruko nagrađivani. Kako su nam otkrili, inspiraciju nalaze u srednjovjekovnoj gradnji -utvrdama. “Roof Gardens predstavlja novu, zlatnu sarajevsku tabiju koja čuva tradicionalne, urbane i kulturne vrijednosti Grada nad kojim zaštitnički lebdi. Prostorom dominira centralni javni trg za društvene interakcije iznad kojeg se prema gustoj planinskoj šumi uzdiže otvoreni amfiteatar, nova kulturna scena Grada. Dinamična forma objekta je moderna interpretacija stjenovitih planinskih vijenaca „obučena“ u fasadni omotač formiran od staklenih ploha koje su uokvirene vertikalnim drvenim nosačima. Vertikalni ritam fasade koncepcijski je baziran na ritmu i estetici vitkih stabala crnogorične šume koja okružuje ovu građevinu”, ističu arhitekti.

Luksuzni stambeno poslovni objekt koji nudi više

Smješten na atraktivnoj lokaciji, na krovu grada i samom početku trebevićke šume, što je i bila inspiracija za naziv, ovaj luksuzni stambeno poslovni objekt će Sarajevu pokloniti jedinstveni simbol po uzoru na velike svjetske metropole, poštujući historiju bosanskohercegovačke arhitekture i uvažavajući evoluciju gradskog života, te tako omogućiti poseban doživljaj boravka.

Suvremeni koncept življenja podrazumijeva prije svega zajednicu obitelji koje dijele iste ili slične vrijednosti, a zatim cjelokupnu kvalitetu sadržaja koji su kupci djelomično pronalazili na potpuno različitim dijelovima grada, trošeći vrijeme na prijevoz, parkinge i slično. Sadržaji su objedinjeni tako da svi oni koji se odluče kupiti stan ili koristiti usluge Roof Gardensa, tijekom čitave godine imaju pristup  wellness i spa, odličnoj gastronomskoj ponudi s naglaskom na lokalne proizvode s Trebevića, mogućnost treniranja na čistom zraku, ugodne šetnje ili vožnju biciklom s obitelji te druge slične sadržaje, i sve to u neposrednoj blizini svog doma. U okviru samog objekta bit će izgrađeni vrtić i škola, što predstavlja dodatnu pogodnost i vrijednost za one koji žele iskusiti ovaj novi oblik življenja. U konačnici, same stambene jedinice su prozračne, osvijetljene i odišu elegancijom i bezvremenskim stilom, donoseći lakoću upravljanja svakodnevnim životnim potrebama i energetski efikasna rješenja.

Upravo ovakav pristup investitora bio je inspiracija i za kreativni dvojac iz kompanije Dubos consulting Sarajevo. Amer Ćorić i Mirza Karić s više od 25 godina međunarodnog iskustva u području hotelijerstva, ugostiteljstva, prodaje nekretnina i upravljanja projektima rade s timom na idejnom rješenju za sam koncept i upravljanje objektom.

“Sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu da se priključimo projektu koji nam je u početku bio veoma izazovan zbog njegove pozicije. U tijeku pregovora smo osjetili nevjerojatnu energiju i strast unutar tima koji je osmislio arhitektonski koncept, a što je vrlo interesantno već su postojali i prvi kupci! Nismo propustili priliku da budemo dio jedinstvenog projekta u regiji”.

Planovi za budućnost

Nakon završetka projekta investitor preuzima ulogu upravitelja i tako garantira sigurnost i kvalitetu usluge održavanja koje kupci i očekuju. Dubos Consulting tim navodi da su u tijeku pregovori sa svjetski poznatim lancem restorana koji je za svoj prvi restoran u regiji izabrao upravo Roof Gardens.

Svjesni ogromnih potencijala koje BiH nudi, a poznavajući globalne trendove, investitor se odvažio na ovakav iskorak. Činjenica da je veliki broj stanova već prodan i da svakodnevno pristižu upiti novih kupaca, potvrda je da su krenuli u dobrom smjeru. Mladi ljudi imaju nove životne navike i drugačije prioritete te su spremni investirati u jedan drugačiji koncept koji im donosi potpuno novo iskustvo življenja. “Naš zadatak je da opravdamo povjerenje kupaca i kroz naredni period potvrdimo da će Roof Gardens otvoriti jednu potpuno novu eru gradnje – kako dizajnom, tako i lokacijski”, zaključuju na kraju.

Foto: Roof Gardens

Učitati još
Zatvori