Ovaj studio iz Barcelone ima najposebniju rasvjetu za svaki interijer

Ovaj studio iz Barcelone ima najposebniju
rasvjetu za svaki interijer

Jedna od najzanimljivijih tvrtki kada je rasvjeta u pitanju svakako je Vibia sa sjedištem u Barceloni. Tim dizajnera kreira rasvjetna tijela koja se jednostavno mogu uklopiti u svaki interijer, a često surađuju s brojnim dizajnerima izvan svoje matične kuće. Tako su sada predstavili suradnju s njemačkim dizajnerom Stefanom Diezom. Kolekcija je nazvana Plusminus.

Riječ je o zaista posebnoj kolekciji koja nosi ponešto industrijskog štiha, a istovremeno djeluje jako elegantno. Okosnica dizajna su trake koje podsjećaju na remenje i koje se mogu postaviti i učvrstiti onako kako vama odgovara. Na tom remenju nalaze se lampe u različitim bojama i oblicima, a dizajneru je cilj bio fleksibilnost rasvjete bez obzira na veličinu i namjenu prostorije u kojoj se nalazi.

Odstupanje od tradicionalnih podjela

Šest vrsta rasvjetnih elemenata može se spojiti remenom, a postavljanje je izuzetno jednostavno. Uklanjanje pojedinog rasvjetnih tijela također nikada nije bilo lakše, a Diez je ovime pametno dao temelje za prostor koji se može neprestano mijenjati, ovisno o potrebama i željama.

Iz Vibie su naglasili kako Plusminus kolekcija odstupa od nekih tradicionalnih podjela koje su nastale između dekorativne i jednostavnije, arhitektonske rasvjete. Sada je tu jedinstveni sustav koji svakom korisniku daje potpunu slobodu da od rasvjete napravi svoju, autentičnu priču. Iako je Plusminus kolekcija zamišljena kao ‘uradi sam’ sustav, iz Vibie naglašavaju kako rasvjeta dolazi i u unaprijed formiranim oblicima koji će se jednostavno uklopiti u prostor.

Vibia je tvrtka koja je već dobro poznata među svim zaljubljenicima u interijere. Svojim radom već godinama ruše neke tradicionalne postavke kad je rasvjeta u pitanju. Cilj im je ne samo uklopiti rasvjetu u neki prostor, već dobiti osjećaj kako je ona tamo bila prirodno. Upravo holistički pristup uređenju je, smatraju, osnova ugodne svakodnevnice.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori