Najinspirativniji profili za dizajn interijera koje morate pratiti

Najinspirativniji profili za dizajn
interijera koje morate pratiti

Društvene mreže postale su jedna od primarnih platformi za generiranje kreativnih ideja i pronalaska inspiracije. Ideje za dizajn interijera ne traže se kao nekad u print izdanju mjesečnih časopisa. Instagram je svoju popularnost vrtoglavo stekao baš zato što je vrlo pregledan i jednostavan za korištenje. Dovoljno je upisati #interiordesign i pred vama će se izlistati milijuni fotografija poznatih dekoratera i njihovih radova, ali i običnih ljudi koji na svojim osobnim blogovima prikazuju svoje dotjerane domove.

Osim vizualnog guštanja Instagram služi i kao sredstvo edukacije – samo bacite pogled na opise ispod slika. Neki od pojmova kao što su skandinavski Hygge, boho chic, eklektika i minimalizam brzo su se profilirali pa ćete ih lako prepoznati već od prvog pogleda na sliku. Donosimo vam neke od najboljih stranica koje svaki ljubitelj dizajna interijera jednostavno mora imati na svom feedu.

Dizajn interijera u vintage stilu

Ljubitelji starinskog dizajna vrlo dobro koriste police za knjige, zidove i komode kao podlogu za razne umjetnine, stare satove i knjige te neobične komade. Orijentalni Perzijski tepisi, kristalni lusteri, mekane sofe i svježe cvijeće neizostavni su detalji vintage stila. Ako volite neobično i bezvremenske interijere zavirite ovdje. Svjetski poznati dizajner Juan Pablo Molyneux osvojit će srca kolekcionara i zaljubljenika u grandiozne hodnike, predvorja i antikvitete.

Neutralne palete za ljubitelje klasike

Emily Henderson na svom profilu, osim slika divnih interijera koje je sama uređivala, dijeli mnoštvo savjeta i trikova koje možete primijeniti u uređenju svog doma.

Neutralne boje dugo su bile zanemarene i pomalo dosadne. No nove generacije donijele su potpuno novu percepciju o neutralnim bojama u dizajnu interijera. Jane Ledgers pokazat će vam sve čari dizajna u paleti neutralnih boja u kombinaciji sa slojevitim detaljima.

Londonske dizajnerice interijera Sophie Paterson i Laura Hammett posebne po stilu čistih linija, savršeno komponiraju klasiku i glamur. Ako želite unjeti dašak luksuza u svoj dom ili samo Instagram feed pratite njihove profile.

Danski Hygge i boho chic dizajn

O Danskoj filozofiji Hygge već se podosta pisalo. Naime, ovaj skandinavski pristup naglašava važnost kreiranja mirnoće i sreće u domu. Bitni elementi stila su krzneni detalji i mnoštvo svijeća. Na osobnom blogu Hanne Rom Havaas potražite svoh Hygge.

Boho chic već neko vrijeme vlada svijetom dizajna interijera. Stil koji je prepoznatljiv po starinskim komadima u kombinaciji sa žarkim bojama i etno uzorcima se vraća na velika vrata. Kako ovakvo uređenje izgleda doznajte na profilu dizajnera Jonathana Adlera

Sivilo i minimalizam

Sivi interijeri možda zvuče bezlično i dosadno, no, oni su sve samo ne to. Odlična su podloga za kombinaciju s drugim bojama i detaljima. Ako se odlučite za kombinaciju s metalom kao što su srebreni i zlaćani okviri i svijećnjaci dodajte poneku boju za upečatljiviji izgled. Sljedbenici minimalističkog stila uređenja i življenja koji svoju filozofiju temelji na izreci manje je više svoju inspiraciju pronaći će na profilu Meg Cassidy. Za dozu monokromnih boja i minimalističkog uređenja zavirite na profil simpatične JessyJD koja samu sebe naziva ”wanna-be decorater”.

A post shared by JessyJD (@jessyjd_) on

Eklektika i close up detalji za kraj

A post shared by pearlyO (@pearlyo) on

U posljednje vrijeme možete primijetiti porast slika pod pojmom #eclectic. Što eklektika u dizajnu interijera zapravo znači? Najjednostavnije rečeno, to je skup raznih stilova okupljen pod jednim imenom. Kako bi se svi elementi uspješno uklopili potrebno je vještine, kreativnosti i znanja.

Ožbukani zid, starinske sofe, moderne komode, drvo i lusteri samo su neki od komada koji se kombiniraju. Olga Ozeruga potvrdila je pravilo da pravila nema. Najbolje projekte uređenja kuhinje pronađite ovdje i osvježite svoj dom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori