Kako je preuređeni stan u Milanu postao elegantan obiteljski dom
Kako je preuređeni stan u Milanu postao elegantan obiteljski dom

Kako je preuređeni stan u Milanu postao
elegantan obiteljski dom

Milano nam je svakako na listi gradova koje bismo voljeli posjetiti. Milano je idealna destinacija za uživanje i kulturno uzdizanje! No, ono što možete okusiti i raditi u Milanu ne završava tu. Ovo je mjesto koje nudi mnogo povijesnih i kulturnih znamenitosti i aktivnosti. Prošećete li gradom, shvatit ćete kako ga je lako istraživati. Od arhitektonskih čuda, do likovne umjetnosti i savršene gastronomije, htjet ćete odvojiti vrijeme za sve.

Milano – centar mode, arhitekture i dizajna

Ne brinite, nećete trebati automobil u Milanu. Lako je prošetati do raznih atrakcija. Milano je puno više od prijestolnice mode. Grad je to koji osvaja svakim svojim detaljem. Milano je poznat i po dizajnu i arhitekturi. Stoga nam je ovoga puta za oko zapeo jedan talijanski stan u kojem bismo rado provodili dane.

Milano
Milano
Milano

Stan po mjeri obitelji u Milanu

Stan je renovirani i prenamijenjen za život obitelji. Od stana s jednom spavaćom sobom/jednom kupaonicom u pretvoren je u stan s dvije spavaće sobe/dvije kupaonice te velikim dnevnim boravkom i blagovaonicom.

Kako bi se stvorilo prikladno mjesto za život obitelji, srušena je velika ostava te je spojen nekadašnji dnevni boravak i spavaća soba u jednu veliku otvorenu kuhinju i dnevni boravak. Budući da je nekadašnji prostor u kojem bi obitelj trebala skladištiti svoje stvari srušen, stvoren je zamjenski način skladištenja. Upravo zbog toga kuhinja je opremljena klupom dugom pet metara (s unutarnje strane ona je “ormar”), a u ulaznom dijelu postavljen je veliki, ali elegantni ugradbeni ormar koji dočekuje stanare pri njihovom ulasku u dom.

Stol – duša kuće

U Italiji i talijanskom načinu života gotovo sve se odvija oko stola. To je prostor za jelo, rad, igru, druženje i još mnogo toga. Zato je kuhinjski stol dug tri metra, a spaja blagovaonicu/radni dio s TV kutkom te je istovremeno i duša ove kuće.

Na kraju dnevnog dijela zid od opeke zamijenjen je polu prozirnom pregradom od drva i satiniranog stakla (prema glavnoj spavaćoj sobi). Na taj način prekrasna, blaga svjetlost ulazi u interijer s obje strane prostorije tijekom cijelog dana, ne zatvarajući, već proširujući i produbljujući na neki način ovaj veliki otvoreni prostor. Dječja soba je smještena u prostoru bivše kuhinje, a ima pripadajuću malu kupaonicu i odvojeni radni kutak.

Prozračan interijer

U interijeru pretežno prevladavaju svijetli i neutralni materijali – iznimka je zelena kupaonica, gdje prevladavaju terrazzo pločice mint boje. Drveni elementi lijepo se uklapaju s neutralnim, ali toplim bijelim i sivim površinama u ostatku interijera. Zadržani su originalni podovi (prekrasan svijetli terrazzo veneziano), a dio stana obložen je novim mikrocement podom u istom tonu.

Sve u svemu, stan je to koji će svakako odgovarati životu jedne obitelji. Osim što je vizualno privlačan, on je i funkcionalno osmišljen.

Stan u Ulici Casoretto

Lokacija: Milano, Italija

Godina: 2021.

Klijent: Privatni

Površina: 70 m2

Arhitekt: STA (Petra Tikulin & Asrin Sanguanwongwan)

Izvođač: Metroquadro srl.

Fotografija: Nguyễn Trung Kiên

Učitati još
Zatvori