Bili smo u rovinjskom Grand Park Hotelu i oduševili se

Bili smo u rovinjskom Grand Park
Hotelu i oduševili se

Mjesto gdje se more susreće s parkom, a park s gradom – tri se elementa savršeno isprepliću u novom luksuznom hotelu Grand Park Hotel Rovinj koji je nedavno otvorio vrata za prve goste. Smješten na južnom kraju rovinjske šetnice uz more, hotel se nalazi na 10-tak minutak lagane šetnje od početka povijesne jezgre Rovinja. Nadvisuje novu šetnicu i obnovljenu marinu te nudi prekrasan pogled na baroknu baziliku sv. Eufemije s jedne strane i stoljetnu park-šumu s druge.

Njegovo otvaranje dugo se čekalo, sa svakim posjetom Rovinju struktura je sve više poprimala svoj oblik, a kaskadno projektirano zdanje koje se spušta s uzvisine prema moru počelo dobivati svoju konačnu vizuru. Ovaj je projekt miljama daleko od originalnog izgleda hotela koji se nalazio na njegovom mjestu – Grand Park Hotel je dodatno učvrstio poziciju Rovinja kao must see destinaciju s obzirom na dizajnerske luksuzne hotele u kojima se boravak, barem jednom u životu, ne propušta.

Jedva smo dočekali zaviriti u Grand Park Hotel Rovinj

Poput svakog luksuznog hotela koji se posljednjih godina otvarao u Rovinju, nestrpljivo smo iščekivali zaviriti u unutrašnjost ovog impozantnog zdanja kojeg potpisuju hrvatski arhitektonski studio 3LHD i milanski studio Lissoni Associati, zaslužan za moderno uređenje s intimnim ugođajem pravoga doma. Malo je reći da smo oduševljeni, ne samo izgledom, već i vrhunskom uslugom. Hotel skriva toliko zanimljivih kutaka da je teško odabrati što staviti u prvi plan!

Hotel se spušta niz brežuljak uz koji se nalazi te mu jedinstvena forma pruža opcije razgranatosti zbog kojih s više točaka u unutrašnjosti puca savršen pogled na cijeli zaljev, ali i zelenilo u pozadini. Također, ova je dizajnerska caka kreirala male oaze duž cijelog prednjeg dijela hotela, skrivene kutke i otkrivene terase na kojima gosti mogu iskusiti puni potencijal odmora.

Priroda kao inspiracija za uređenje

Kako je u Grand Park Hotelu naglasak na prirodnoj tematici, više od 33 000 biljaka i drveća nalazi se unutar i van hotela okružujući ga autohtonim vrstama mediteranskog bilja prema kojima su i nazvani punktovi hotela.

Hotel ima 209 soba od kojih su 11 suitevi. Sobe su podijeljene u 7 kategorija: Premium Park View Room, Premium Sea View Room, Deluxe Rooms, Grand Sea View Room. Suitevi su podijeljeni u kategorije: Duplex Suite, Island View Executive Suite, Rovinj Signature Suite.

Gotovo sve sobe imaju pogled na more

Sve sobe imaju pogled na more osim Premium Park View soba, koje imaju pogled na park, ali i djelomičan pogled na more. Na četvrtom katu, odnosno Cypress walku, nalazi se 5 soba u kojima je u potpunosti olakšan pristup i korištenje invalidskih kolica. Te sobe također imaju pogled na park. Nadalje, sve sobe su podijeljene na četiri kata čiji su nazivi inspirirani prirodom; Pine Walk, Fir Walk, Cedar Walk, Cypress Walk.

Svi gosti prilikom rezervacije sobe u Grand Park Hotelu imaju u cijenu sobe uključen doručak u Laurel and Berry restoranu, korištenje relaxing wellness zone te sauna u Albaro Wellness & Spa, tako i korištenje svih triju bazena i teretane. Sve sobe su opremljene Nespresso kafe aparatom i Alessi kuhalom za vodu te gosti u cijenu sobe imaju uključenu kavu, čaj, med, šećer te negaziranu i gaziranu vodu, što se svaki dan nadopunjuje. Sve kupaone u sobama i suitevima imaju odvojenu kadu i tuš, podno grijanje te Molton Brown kozmetiku.

Dodatne usluge hotela su parking garaža na dvije etaže, valet parking service, autopraona i usluga pranja rublja. Uz to, Grand Park Hotel je pet friendly hotel. Osoblje je gostima dostupno 24/7.

Na petom katu nalaze se tri sobe za sastanke – Shipyard, Glasswork, Distillery. Najveća kongresna sala, Grand Park Ballroom, nalazi se na četvrtom katu te ima odvojen pristup za automobile.

Barovi i restorani za kompletno iskustvo

Što se tiče ponude hrane i pića, na petom katu nalazi se centralni dio hotela, lobby bar Viva Eufemia s najširom ponudom šampanjaca u Hrvatskoj. Signature restoran Cap Aureo s otvorenom kuhinjom i chef’s table iskustvom nudi hrvatsku modernu kuhinju te večeru u slijedovima. Cissa pool bar nalazi se također na petom katu nudeći lagane zalogajčiće i smoothieje. Laurel and Berry restoran na četvrtom katu otvoren je za ručak i večeru pružajući lokalna istarska jela.

U prizemlju hotela nalazi se druga recepcija hotela te izlaz na Lungomare Plaza šetnicu uz marinu. To je mjesto otvoreno za sve goste koji mogu uživati u vrhunskoj kavi i desertima u Katarina’s Patisserie i Cafeu ili kupovini u brendiranim trgovinama u potrazi za unikatnim odjevnim predmetima u Park Concept Store trgovini. Primi Terreni restaurant & delicatessen nudi gostima sve čari tapasa, mesnih delicija tako i široku ponudu lokalnih i internacionalnih zalogaja.

Hotel tvori lokacijsku cjelinu s hotelima Lone i Monte Mulini, dijele istu šetnicu, a u konačnici i uređene plaže. Kada vam dosadi bazensko okruženje, samo se morate spustiti do šetnice i pronaći svoje mjesto pod suncem.

Prvi gosti su već u hotelu, na službenoj stranici pronađite sve informacije o rezervacijama.

Foto: Journal.hr

Učitati još
Zatvori