Posjetili smo cool nove A1 urede – imaju čak i vlastiti Advent

Posjetili smo cool nove A1 urede –
imaju čak i vlastiti Advent

Kompanije modernog doba sve su manje neobična vijest na našim prostorima. Novo i inovativno poslovanje nije više usmjereno samo na krajnjeg korisnika koji će iskusiti svu čar tehnološkog napretka, nego je i na zaposlenike s kojima se maksimalno pokušava optimizirati poslovanje, olakšati dnevni raspored i boravak u kompaniji učiniti što ugodnijim.

Tako velike kompanije grade svoje kampuse gdje se nekoliko zgrada može pronaći sve što bi vam u jednom danu moglo trebati, od restorana i kafića, do soba za razbibrigu i rekreaciju, zajedničkih prostora za druženje ili brainstorm, specijaliziranih i digitaliziranih soba za sastanke, sauna, teretana, bazena, pa čak i dječjih vrtića.

Posebna se pažnja pridaje uređenju samih ureda, često otvorenog tipa, kako bi zaposlenicima bilo što ugodnije provoditi vrijeme na poslu. Ipak veliki dio dana provedemo na svom radnom mjestu i osjećamo veliku razliku kada je atmosfera ugodna, uređenje lijepo i kada znamo da nam se posvećuje pažnja.

Novi cool uredi unutar A1 kampusa

Vipnet je nedavno postao A1 Hrvatska, a u jeku velikog rebrandinga preuredili su i svoj kampus na Žitnjaku te ga dodatno prilagodili rastućem broju zaposlenika i korisnika. Kampanja predvođena sloganom “Novi oblik života” donijela je nove oblike rada – promjenu internih procesa, uvođenje agilnih metoda rada, fleksibilno radno vrijeme te razvoj novih digitalnih vještina za zaposlenike.

Mi smo ih ovih dana posjetili, prošetali novim uredima te vam donosimo kratki pogled u sve novosti koje su u 2018., u jeku velikih promjena, uveli.

Logičan korak uslijed reorganizacije poslovanja bila je modernizacija prostora koja je donijela promjene za zaposlenike, uključujući i to da Uprava te menadžment od sada sjede zajedno sa zaposlenicima. Tako su se oslobodili hijerarhijskih i komunikacijskih prepreka, a odjeli koji najčešće surađuju na razvoju proizvoda, usluga ili procesa, sada su i smješteni jedni do drugih. To znatno olakšava i ubrzava poslovnu komunikaciju te omogućuje brže rješavanje zadataka.

Vodimo vas u virtualnu foto turu novim A1 kompleksom

Svaki je kat dobio zajedničke društvene zone, neformalna mjesta za rad i veći broj soba za sastanke i kolaboraciju. Cijeli redizajn inspiriran je activity based working modelom kojeg koriste svjetski poznate digitalne kompanije poput Googlea i Microsofta, a koji zaposlenicima omogućuje da unutar kampusa rade gdje i kada žele uz korištenje najmodernijih tehnologija. To se odrazilo i na uvođenje fleksibilnog radnog vremena i mjesta rada uz projekt Flexerica koji je za zaposlenike A1 Hrvatska krenuo ovog prosinca i čiji je cilj povećanje kvalitete rada te zadovoljstva zaposlenika.

A1 Advent

A ovih blagdana, treću godinu zaredom, kompanija je otišla još jedan korak dalje i svojim zaposlenicima osigurala uživanje u Adventu na lokaciji kampusa. Tako je uz ukrašene urede i dizala, postavljena i adventska kućica uz koju se zaposlenici mogu zagrijati s toplom juhom ili vrućim napitkom, kratko se odmoriti nakon radnog dana, održati sastanak ili otići na pauzu za vrijeme radnog vremena.

Osim toga, A1 je svoje zaposlenike iznenadio božićnim pjesmama koje je vesela ekipa otpjevala i na trenutak prekinula užurbani radni dan s malo veselja i zabave.

Sve fotografije pogledajte u nastavku i doživite djelić vesele adventske atmosfere u A1 Hrvatska!

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori