Pogledajte polikliniku koja je osvojila europsku nagradu za unutarnji dizajn

Pogledajte polikliniku koja je osvojila
europsku nagradu za unutarnji dizajn

Poliklinika Milojević osvojila je prestižnu nagradu BigSEE Interior Design Award – Grand Prix 2022 u kategoriji “unutarnji dizajn – hospitality” . Uređenje poliklinike potpisuje arhitektica Andrea Hržić Šesnić iz Arhitektonskog ateliera Hržić.

BigSEE nagrade dodjeljuje Zavod Big – Centar za kreativnu ekonomiju jugoistočne Europe, u okviru platforme BigSEE za podršku i razvoj kreativne industrije. BigSEE nagrade obuhvaćaju širok spektar dizajnerskih niša te nagrađuju izvanredna postignuća na prostoru 21 zemlje jugoistočne Europe. Pokrenute su kao regionalne nagrade za sustavno istraživanje i promicanje kreativnog i poslovnog potencijala jugoistočne Europe. Ambicijom povezivanja kreativnosti izvan regionalnih granica, prerasli su regionalne okvire i postali internacionalni.

Danas BigSEE Awards doprinose promicanju jedinstvenih i originalnih kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, drvu, turizmu, proizvodnom i modnom dizajnu na globalnoj razini.

Poliklinika Milojević kao “oaza ljepote”

Dr. Milojević rekao nam je: “Budući da sam i sam iz obitelji arhitekata i estetskih liječnika, ljepota i estetski sklad su nešto što me inspirira, pa mi je bilo važno odabrati arhitekte koji će pratiti moju viziju. Ponosan sam, naravno, što je arhitektica Hržić dobila ovaj Grand Prix. To je uistinu veliko priznanje njenom radu i našoj zajedničkoj viziji poliklinike, koja zahvaljujući svom uređenju uistinu izgleda kao “oaza ljepote”. Ja se osobno svakodnevno veselim dolasku na posao u takvo okruženje, a siguran sam da će tako i ostati u godinama koje slijede”

“Iznimno smo ponosni na ovu nagradu i na činjenicu da smo uspjeli ostvariti samu ideju projekta Poliklinike. Ekskluzivni i jedinstven prostor unutar novouređenog centra Kaptol na najbolji način će prezentirati duh poliklinike i dr. Milojevića”, izjavila je Arhitektica Andrea Hržić Šesnić.

To je ostvareno prostornom organizacijom, organskim formama i odabirom materijala kojima se postiže ugoda prije svega, zadovoljavajući sve medicinske kriterije. Pretežno bijeli prostor daje osjećaj topline, a drveni elementi organsk forme, grafizam teksturiranih zidova, podova, stropova, čak i prozora, kroz cijelu polikliniku kreiraju osjećaj mirnoće i elegancije.                   

Umjetnine raspoređene po cijeloj poliklinici na apstraktan način ilustriraju pojedine segmente djelatnosti  poliklinike. Ideja je to dizajnera iz studija Šesnić & Turković kroz realizaciju akademskih umjetnika Matije Plavčića i Vjerana Palijana.

Foto: Bosnić, Dorotić

Preporuka

Zatvori