Pogledajte ovaj predivan decentni stan u centru Zagreba

Pogledajte ovaj predivan decentni
stan u centru Zagreba

75 kvadrata u novogradnji sastoji se od dnevnog prostora, spavaće i radne sobe te dvije kupaonice, a stan se nalazi u samom srcu Zagreba. Kroz cijeli stan provlače se suvremen stil, ravne linije i jednostavni dekori kojima je uz decentne zlatne detalje, mesing, ali i uzorak mramora unesena profinjenost. Izostavljeni su napadni elementi i jake boje kako bi bila zadovoljena želja klijentice za smirenim i opuštajućim interijerom. Ovaj predivno uređeni stan uredio je studio Mirjana Mikulec Interiror Design.

Pametan raspored

Na samom ulazu u hodnik s desne strane nalazi se kupaonica dok je na suprotni zid smješten ormar kojim su skriveni izvodi te je tako dobiveno mjesto za pohranu stvari. U nastavku hodnika ulazi se u dnevni prostor otvorenog koncepta. S lijeve strane je kuhinja vizualno odvojena visokim elementima čime je osigurano puno skladišnog prostora u samoj kuhinji, a opet je s otvorom unutar tih elemenata omogućena komunikacija s blagovaonicom.

Na suprotnoj strani smještena je blagovaonica, dok se boravak nalazi uz loggiu. Tako je vizualno povezan vanjski i unutarnji dio za odmor i druženje. Prostor je prema želji klijentice uređen vrlo jednostavno u neutralnim tonovima i sve je povezano sličnim materijalima i bojama.

Kuhinja kao glavno okupljalište

Kuhinja kao jedno od glavnih okupljališta u domu isplanirana je tako da ima puno skladišnog prostora i veliku plohu za rad koja je ujedno i mjesto za druženje jer se radi o otoku koji ima nekoliko funkcija. Kombinacijom sivog medijapana i keramičkih pločica nalik mramoru koji je postavljen kao obloga zida i radne ploče, dobivena je vrlo jednostavnu kuhinja ravnih linija koja odiše luksuzom upravo zbog odabranih materijala.

Iz dnevnog prostora mali hodnik vodi u radnu i spavaću sobu. U radnom dijelu duž cijele strane smješteni su ormari kako bi se i ovdje dobilo dovoljno prostora za skladištenje. Na suprotni zid stavljene su police u staklu da prostor ne bi bio previše zatvoren, a u jedinom kutu smješten je i radni stol. Iako je idealnija varijanta stol smjestiti pod prozor, s obzirom na veličinu prozora i niski parapet odluka je pala na ovo rješenje koje klijentici ostavlja prostora u sobu smjestiti i fotelju kako bi dobila kutak za čitanje. Sve je rađeno po mjeri pa je i ova prostorija stana ujednačena s ostatkom stana.

Spavaća soba s pripadajućom kupaonicom prostire se na više od 20 kvadrata. S obzirom na veličinu, bez problema je smješten krevet dimenzija 180×200 cm, kao i svi elementi koje je klijentica željela – ormar, komoda i prostor za šminkanje. Ormar ujedno skriva i nišu u kojoj je s druge strane u kupaonici smještena tuš kabina pa je nešto većih dimenzija. I u ovoj prostoriji stana zadržana je kombinacija sivih tonova i mramora, a toplina je unesena furnirom korištenim za izradu komode.

Foto: Saša Lisjak

Učitati još
Zatvori