Zavirite u luksuzni podvodni hotel na Maldivima koji ostavlja bez daha

Zavirite u luksuzni podvodni hotel na
Maldivima koji ostavlja bez daha

Maldivi su sami po sebi destinacija iz snova. Niz otoka gdje vječno traje ljeto, s predivnim plažama i tirkiznim morem nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ovdje se nalazi i prvi podvodni hotel na svijetu koji se prije nešto manje od godinu dana otvorio u resortu Conrad Maldives Rangali Island na otoku Rangali.

Spavanje pod morem

Nazvan Muraka, što u prijevodu znači koralj, ovaj hotel ima dvije etaže, od kojih je donja smještena 50 metara ispod razine Indijskog oceana. Ovdje se nalazi kupaonica i spavaća soba, a s obzirom da je sve u staklu, zaspat ćete okruženi ribama i morskim psima, a buditi se ispod valova. Cijeli niži apartman sagrađen je na kopnu u Singapuru, a gotova akrilna konstrukcija zatim je specijalnim brodom prevezena na Maldive i potopljena u ocean. Zbog visokih plima hotel je osiguran s 10 betonskih blokova koji ga drže na mjestu.

Jedinstveno iskustvo

Iznad razine mora nalazi se gornji kat ove ekskluzivne vile, koji je s podvodnim dijelom spojen dizalom i spiralnim stubištem. Ovdje se nalaze još dvije spavaće sobe, kuhinja i kupaonica, a s obzirom da je sve u staklu, možete uživati u nevjerojatnom pogledu na ocean. Vani je paluba s bazenom i prostorom za sunčanje, a na raspolaganju tijekom boravka imate i privatnu teretanu, kuhara i batlera. Ako želite, na zahtjev vam može doći i fitness trener.

Vrijednost ovog arhitektonskog čuda je 15 milijuna dolara, a za jedno noćenje morat ćete izdvojiti 50 tisuća dolara. Međutim, hotel Muraka nudi mnogo više od hotelske sobe. Gosti, osim što su smješteni u velikom staklenom akvariju koji je jedinstveno iskustvo te na raspolaganju imaju sve gore nabrojeno, mogu računati na potpunu privatnost. Naime, na otok se dolazi privatnim hidroavionom koji slijeće na privatnom pristaništu ili iz glavnog mjesta na otoku dolazite gliserom koji vam je na raspolaganju za cijelo vrijeme boravka.

Foto: Profimedia


Učitati još
Zatvori