Planirate li se baviti iznajmljivanjem? Ove savjete korisno je znati

Planirate li se baviti iznajmljivanjem?
Ove savjete korisno je znati

Priprema nekretnine za iznajmljivanje može biti zastrašujuć, ali i veoma zabavan proces, pogotovo ako nemate iskustva u uređenju interijera. U ovom članku odgovaramo na pitanja o tome kako pripremiti nekretninu za prve goste. Unatoč činjenici da je ljeto pri kraju, mnogi iznajmljivači, pogotovo oni na kontinentu, svoje objekte iznajmljuju 365 dana u godini, pa nikad nije krivo vrijeme za krenuti s iznajmljivanjem ili renoviranjem smještaja. Bez obzira opremate li mjesto od nule ili dovršavate postojeći objekt, ovi savjeti za uređenje najma pomoći će vam u opremanju nekretnine za odmor.

Identificirajte svoju publiku

Počnite tako što ćete identificirati svoje idealne goste. Koga želite ugostiti u svojem apartmanu ili kući za odmor? Jesu li to obitelji, poslovni putnici, vikend izletnici ili bogatiji turisti u potrazi za daškom luksuza? Shvatite potrebe svoje primarne publike i izradite popis stvari koje će vaš smještaj činiti neodoljivim. Ovakav pristup dovodi do više rezervacija i većeg prihoda od najma.

Upoznajte svoju ciljanu publiku

Ako niste sigurni tko je vaša publika, upoznajte svoje postojeće goste. Razmjenjujte poruke prije njihovog dolaska ili ih dočekajte pri prijavi. Pitajte ih zašto su u gradu i kako su odabrali vaše mjesto. Počet ćete primjećivati ​​trendove u vrsti putnika koje vaša nekretnina privlači. Kad razumijete svoju publiku, uložite u stavke koje joj se sviđaju. Na primjer, poslovni putnici cijene radni prostor i printer, a ako živite uz plažu, osigurajte igračke i stolice za plažu. Nalazi li se vaša kuća za odmor u vinskom kraju, upotpunite nekretninu stalkom za vina i istaknite najbolja domaća vina iz okolice. Ovo je ujedno i prilika za dodatnu zaradu. Razmislite o tome kako vaši gosti koriste vaš objekt i koje bi dodatne pogodnosti poboljšale njihov boravak.

Savjeti za uređenje objekta

Ne vole svi ideju kupovine jastuka, odabira palete boja ili navlaka za poplune, no vrijedi potruditi se stvoriti savršen ambijent za svoje goste. Ne samo da to dovodi do boljih recenzija, već vam pomaže i u dobivanju više rezervacija. Uređen prostor koji je dobro fotografiran privlači više upita, pa samim time i rezervacija. Uređivanje prostora za najam ne mora biti teško i ne trebate biti dizajner interijera da bi prostor u konačnici lijepo izgledao. Evo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći opremiti vaš apartman ili kuću za odmor za najam.

  • Odaberite temu:

Gosti traže jedinstveno iskustvo. Ne žele hotelsku sobu, već žele doživjeti čar vašeg objekta. Vaš cilj je stvoriti autentičan, lokalni bijeg od njihove svakodnevice. To možete učiniti integriranjem aspekata okolice u svoju nekretninu za iznajmljivanje. Na primjer, ako živite uz more, dodajte neke elemente Mediterana u dekoriranje okoliša poput suncobrana od bambusa. Ako se vaše mjesto nalazi u planinama, težite rustikalnom i country stilu.

  • Stavite fokus na boje:

Odaberite neutralne boje za zidove i prirodno drvo za namještaj. To osigurava da se vaš dekor svidi najvećem broju ljudi. Ako niste sigurni, nemojte se razbacivati bojama već odaberite one neutralne, no u svakom slučaju dobro je odabrati paletu boja koje ćete koristiti u uređenju interijera.

  • Definirajte fokus točku:

Odaberite impozantni komad namještaja ili fotografiju na zidu koja će poslužiti kao fokus točka. Prema fokus točki pozicionirajte ostale komade namještaja u prostoriji.

  • Koristite teksture:

Upotrijebite različite teksture kako biste zaigrali prostor. Ukrasne tkanine mogu se koristiti pri dekoriranju jastucima, navlakama i zidnim zavjesama.

  • Mislite praktično:

Povećajte broj kreveta kako biste povećali prihod od najma. Na primjer, kupite novi kauč na razvlačenje u dnevnoj sobi koji će osigurati dva dodatna pomoćna ležaja za neočekivane goste.

  • Koristite ogledala:

Objesite ogledala na strateškim mjestima kako biste dodali svjetlost i učinili da vaše mjesto izgleda prostranije. Ujedno, ogledala pridodaju dašak luksuza, a prostor mogu učiniti vizualno većim, posebice kad se radi o manjim prostorijama.

Opremate li svoju nekretninu za najam te imate potrebe za dodatnim savjetima, svakako posjetite stranicu internetske trgovine Vivre.hr koja će vas inspirirati svojim idejama i praktičnim trikovima.

Foto: vivre.hr

Učitati još
Zatvori