Poznata influencerica Pernille Teisbaek otvorila je vrata svog bajkovitog skandi doma

Poznata influencerica Pernille Teisbaek otvorila je vrata svog bajkovitog skandi doma

Pernille Teisbaek jedna je od najpoznatijih skandinavskih stilistica i influencerica. Rodom je iz Danske, ali možemo reći kako se njen utjecaj nije zadržao na skandinavskom prostoru već je prerastao na svjetsku razinu. O tome koliko je njen utjecaj veliki svjedoči i njena uloga kreativne modne savjetnice za mnoge svjetske brendove. Osim što volimo Pernillein modni izričaj i stil, sa sigurnošću možemo reći kako obožavamo i njen skandi dom iz snova.

Stilistica, kreativna modna savjetnica i influencerica s jednim od najljepših domova koje smo vidjeli

Pronaći dom iz snova prava je rijetkost, no Pernille Teisbaek i njezinom suprugu Phillipu Lotku pošlo je od ruke. Isprva su kupili samo prizemlje kuće u zapadnom Kopenhagenu, a nešto kasnije uspjeli su kupiti i gornji kat. Renovacija cijele kuće trajala je oko 8 mjeseci, a s obzirom na to da je građena 1875. godine i nije bila dobro očuvana, bilo je potrebno krenuti od nule. Ovo je bio izazov koji su Pernille i Phillip odlučili prihvatiti, no zasigurno se isplatilo riskirati jer im dom doista izgleda impresivno.

Dom Pernille Teisbaek nas je oduševio

Pernille i Phillip omogućili su pogled u svoj bajkoviti dom u njemačkom Architectural Digest magazinu. Kažemo bajkoviti upravo zato što su stropne grede njihova doma inspirirane bajkama. Želeći stvoriti klasičnu atmosferu s dozom iznenađenja, par je odlučio angažirati umjetnika Petera Mollera koji je kreirao svojevrsni hommage bajkama Hansa Christiana Andersena na stropovima. Osim prekrasnih stropova, zakrivljeno stubište jedan je od središnjih dijelova cijele kuće. Skladno povezuje donji i gornji kat na kojem se nalazi najdraža prostorija Pernille – spavaća soba. Ističe kako je njena spavaća soba svojevrsno savršenstvo u kojem na dnevnoj bazi pronalazi mir. Cijeli video pogledajte ovdje:

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori