Najljepša boja kojom ćemo urediti interijere 2019.

Najljepša boja kojom ćemo
urediti interijere 2019.

Pantone otkriva kako će boja 2019. biti koraljna. Svježa boja i puna života u naše će interijere unijeti novu dozu optimizma i dobre volje. Poznato je da boje, jednako kao i mirisi utječu na naše raspoloženje i emocije pa ako je suditi prema najavljenom dizajnerskom hitu, godina koja je pred nama bit će prava eksplozija životnosti, energičnosti i poleta. Nakon sumorne zime dubokih tonova, koraljna boja pravi je izbor za vraćanje energije i to putem prostora koji nas okružuje.

Dizajneri savjetuju kako bi bilo idealno staviti naglasak na ključne komade namještaja i njima razigrati prostor – npr. presvući omiljeni kauč baršunom u boji koralja ili osvježiti barem jedan zid u prostoriji svježinom koraljne boje. No, ukoliko volite igrati na sigurno i ne volite drastične promjene u svom prostoru, onda dom ukrasite tek ponekim detaljem u boji koralja i pretvorite ga u ambijent pun vedrine i poletnosti.

Pantone

Urban Outfitters

Svježa, inspirativna i poletna koraljna boja

U salonima namještaja i kod brojnih brendova s proizvodima za uređenje interijera pronalazimo cijelu paletu koraljne, od nježne i svijetle koja u sebi nosi vedrinu narančaste i nježnost roze boje do one intenzivne i dominantne, gotovo neonske nijanse koraljne. Ona je dobro došla u svim svojim izdanjima i varijacijama. Od duboke do prozračne. Ono što joj također ide u prilog jest što se savršeno uklapa u dekor spavaće i dnevne sobe kao i u kupaonicama koje se transformiraju u zonu hedonizma uz raskoš koraljnih nijansi.

 

Urban Outfitters

Ukoliko svom interijeru dodate tek jastučić ili prekrivač u koraljnoj boji, pretvorit ćete ga u stilizirani kutak koji odiše estetikom. Ova boja je posebno zanimljiva zbog dubine koju nosi u sebi, ali i razigranosti. Toliko proturječnosti i kontrasta umiješano je u boju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ona se tako profinjeno nameće u prostoru da ju je nemoguće neprimijetiti. Ona se pojavljuje s podtonom žute, s većim omjerom roze pa liči na boju lososa, a negdje je s podtonom crvene boje pa se doima poput intenzivne narančaste.

Koraljna boja potiče na interakciju, razvedrava i inspirira

Dizajneri ističu kako je ovo boja koja žudi za interakcijom i povezanošću, a humanističke i gorljive osobine koje sadrži ova boja pogodile su odgovarajući akord pa će se u okruženju ovakvih tonova s lakoćom razgovarati i socijalizirati se. Stoga je nedvojbeno da će s tolikom lakoćom koraljna zaživjeti u dizajnu interijera i nema sumnje kako ćemo sve češće i češće nailaziti na interijere uređene koraljnim tonovima. I to ne samo kada je riječ o uređenju domova već i javnih prostora.

Ova boja afirmira život kroz dvostruku ulogu energizacije i hranjenja.

Kada se koraljna boja spoji s neutralnim, mekim i toplim nijansama nastaje skladna kombinacija u kojoj je pravi užitak provoditi vrijeme. Najčešće se preporučuje za uređenje dnevnog boravka i blagavaonice jer potiče na aktivnosti i društvenost.

H&M

H&M

Boja iz sedamdesetih ponovno se vraća na scenu

Ova je boja bila izuzetno popularna 1970- ih prošlost stoljeća. Od tada pa do današnjih dana posebno su na cijeni bili komadi namještaja iz tog vremenai detalji, poput sobnih lampi u koraljnoj boji koje su se s lakoćom uklapale u interijere čak i u vremenima kada se nije dalo niti naslutiti da će se koraljna ponovno vratiti na scenu i pokoriti sve druge boje i nijanse.

Ukoliko ste bili u dvojbi kojim i kakvim detaljima osvježiti svoj prostor i učiniti ga optimističnijim i inspirativnijim, potražite koraljne predmete, obojite zidove i razigrajte svoju maštu u svim tonovima koraljne boje. Uživajte u njezinoj toplini i živahnosti i radujte se susretima s dragim ljudima na mjestu koje ste uredili baš za vaša druženja.

Urban Outfitters

 

Foto: Urban Outfitters, H&M, Unsplash, Pixels

Učitati još
Zatvori