Novi trendovi za uređenje spavaće sobe ove jeseni

Novi trendovi za uređenje
spavaće sobe ove jeseni

Stiliziranje spavaće sobe važno je utoliko što nam ona služi kao privatni kutak u kojemu možemo biti potuno svoji i zaneseni u svoje misli. To je prostor koji apsolutno mora odisati našom energijom kako bismo se tu osjećali sigurno i opušteno bez kompromisa. Udobnost kreveta, nježni, opuštajući i svježi mirisi, prozračnost i mističnost ambijenta ideal je kojem težimo pri dekoriranju spavaće sobe. Prekrivači, jastuci, namještaj i boja zidova detalji su uz čiju pomoć možemo pretvoriti prostor spavaće sobe u idealnu prostoriju za sanjarenje u kojoj se s mnogo stila možemo odmoriti, informirati čitajući knjige, slušajući podcaste, glazbu ili ispijati omiljenu kavu ne radeći baš ništa. Iako se znatno više pažnje posvećuje bilo kojoj drugoj prostoriji u stanu, u spavaću sobu vrijedilo bi uložiti malo više vremena i truda.

Stil koji odiše profinjenošću i estetikom pretvorit će spavaću sobu u vrlo lijep prostor u koji se nećete samo uputiti kada je vrijeme za spavanje već ćete tamo obožavati provoditi svaki slobodan trenutak. Atmosferičnost, tamne boje, pleteni detalji, čiste površine, opuštena atmosfera, meko svjetlo, statement tepih i sitni detalji kojima ćete utisnuti svoj karakter jednostavni su načini da vam spavaća soba postane jednom riječju-savršena.

Zašto je važno zaviriti u neke od trendova za jesen koja je pred nam i uvesti ih u prostor spavaće sobe?

Jednostavnost

Za postizanje mentalnog stanja poznatijeg kao mindfulness koji će vam pomoći prihvatiti osjećaje, pročistiti misli, držati fokus i svjesnost o trenutku, važno je provesti vrijeme u samoći i tišini. Uravnoteženost i smirenost nije moguća ukoliko boravite u prostoru koji vas čini nemirnim. Neka vam spavaća soba posluži kao vaš intimni prostor za osnaživanje vlastitog ja. Čiste površine, mirisna posteljina bez nepotrebnih detalja, pomoći će vam da se osjećate bolje.

A post shared by ERIN MAXWELL (@ejmaxwell) on

Savršeno nesavršenstvo

Kako bi spavaća soba izgledala lijepo i kako biste se u njoj mogli gubiti u vlastitom opuštanju, ne morate mahnito pospremati. Dovoljno je samo da imate onoliko stvari koliko vam je potrebno, uklonite višak, ali one stvari koje ostavite, neka budu funcionalne i neka stvaraju udoban ambijent koji će vas činiti sretnima. Je li prekrivač namješten pod pravim kutem, manje je važno. Važno je da se tu osjećate sjajno. Da obožavate boje i materijale koji vas okružuju i da se tu možete izgubiti u trenutku.

Statement tepih

Ove sezone posebno su popularni tepisi zanimljivih šara i dezena. Sve boje su dozvoljene, a među omiljenim uzorcima bit će prugice. Svoj prostor za uživanje dodatno naglasite tepihom bez kojeg nećete moći zamisliti svoju spavaću sobu jer će joj on dati potpis i jedinstvenost. Meki materijali posebno će biti popularni jer će vam uvijek biti toplo i udobno pa ćete moći prošetati bosi svojim malim carstvom za odmaranje uma i tijela.

Decentno svjetlo

Tamna boja zidova bit će posebno popularna čime će se postići blues atmosfera idealna za sanjarenje. Tamne boje odlično će pristajati posteljini svijetlih i nježnih tonova, a crno-bijela umjetnost na zidovima (bilo da je riječ o fotografijama, slikama ili crtežima) posebno će naglasiti eleganciju i profinjenost. Sve zaokružite decentnim lampicama koje bacaju nježnu i meku svjetlost kako bi atmosfera u vašoj spavaćoj sobi bila romantična i nenametljiva. Obucite omiljenu pidžamu, udobno se smjestite i uživajte u svojoj posebno stiliziranoj spavaćoj sobi.

A post shared by Tina Thomasson (@49kvadrat) on

Pleteni detalji

Pleteni detalji posebno su bili popularni tijekom ljeta. Naslonjači, lusteri pa čak i stolići za kavu bili su ispleteni od prirodnih materijala, rafije i ratana, što je prostorima dalo posebnu svježinu, neutralnost i prirodnost. Sada su se ovi lijepi detalji preselili u jesensku sezonu i spavaću sobu. Posebnu su atraktivni pleteni kreveti, ali i noćnim ormarićima vrlo lijepo pristaje takvo izdanje. Pleteni lusteri također su vrlo poželjni. S obzirom da dolazi hladnije vrijeme, prekrivači, dekice, jastučići i pleteni taburei bit će neizostavni u spavaćim sobama.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori