Ovo je novi Journal ured na koji smo jako ponosni – zavirite u njega!

Ovo je novi Journal ured na koji smo jako
ponosni – zavirite u njega!

Od svog osnutka u veljači 2015., Journal je prošao dalek put, a u svakom ostvarenju i uspjehu našeg tima ključnu ulogu odigrao je prostor koji nas iz dana u dan okuplja na jednome mjestu. Zovemo ga svojom redakcijom, drugim domom, mjestom na kojem se odvijaju svi naši brainstorminzi, na kojem nastaju sve naše kreativne ideje, na kojem mnogo radimo i stvaramo, ali i na kojem se na kraju krajeva jako mnogo smijemo i dobro zabavljamo. Tako nije neuobičajeno ni da Journalov uobičajeni radni dan od 9 do 17 sati nekad potraje i puno dulje zbog obujma posla, a nekad se pretvori u spontano after-work druženje u uredu, s kojeg ne želimo otići zbog dobre energije i pregršt poslovnih (i privatnih) anegdota koje na kraju jednog uobičajenog radnog tjedna tek trebamo podijeliti jedne s drugima. Upravo zbog toga, zbog pozitivne atmosfere koju nastojimo očuvati i nastaviti njegovati u Journal kolektivu koji danas broji 18 žena, izuzetno nam je bitna i sredina u kojoj radimo.

Budući da nikada nismo bile od tipičnih ureda, već smo uvijek naginjale uređenju koje će u jedno spojiti estetiku i funkcionalnost, dosad smo za službene Journal adrese redovito birale stare zagrebačke stanove u samom srcu grada, s velikim, prostranim prostorijama, visokim stropovima i puno dnevnog svjetla. U nama se ipak nešto promijenilo nakon nedavnih potresa, koji su osvijestili činjenicu da je izuzetno bitno pronaći maksimalno siguran prostor za zaposlenike, ali i da je 6 i pol godina kasnije vrijeme za jednu sasvim novu verziju Journala i, mogle bismo reći, pravi pravcati ured koji će skladno pratiti i predstavljati sve ono što smo danas.

Otkrivamo vam priču o novom Journal uredu i njegovoj super lokaciji

Novi Journal ured smjestio se u novom Kaptol Centru, inače prvom lifestyle & shopping centru u Hrvatskoj, koji je unazad nekoliko mjeseci sa svojim brojnim i temeljitim preuređenjima označio početak nove ere lifestyle shoppinga u Zagrebu i šire.

Svi mi imamo predivne uspomene iz Kaptol Centra koje sežu sve do početaka 2000. godina, a upravo su nas one, uz sve inovacije i novitete koje podrazumijeva ovo sasvim novo preuređenje, jako brzo nagovorile da novi Kaptol Centar proglasimo novim Journalovim domom. Sada, nekoliko mjeseci nakon useljenja, sigurne smo da smo napravile sjajnu odluku, jer osim što nas ovaj prostor inspirira na svakoj razini, novi Kaptol Centar skladno prati naš svakodnevni ritam i podrška je u svakom poslovnom ili privatnom trenutku naših života. Ovdje dolazimo na sastanke ili na kave s prijateljicama, na press druženja ili u kino, na ‘gablec’ ili na privatnu večeru, a poseban nam je gušt na jednome mjestu obaviti kvalitetan i sveobuhvatan after-work shopping za svoj ormar ili dom.

Vrtni centar Iris MBM biljke i tegle
Durance mirisna svijeća i difuzor
Eduro kuhinja

Kako je uređen novi Journal ured?

Projekt novog ureda potpisuje poznata zagrebačka arhitektica i projektantica Vlatka Čizmić, koja je u prošlosti odradila brojne uspješne projekte kao što su TORTE i to slastičarnice, preuređena kavana Lisinski i Borboleta butik u Gundulićevoj.

Vizija je bila jasna od početaka: stvoriti moderan, svijetao, prozračan i elegantan prostor, koji će u estetskom smislu biti savršena nadopuna svega što Journal predstavlja na svom portalu i kroz brojne offline projekte. U prošlosti, a i danas, često znamo čuti od drugih da imamo istančan i prepoznatljiv vizualni identitet koji se iz dana u dan njeguje u svemu što radimo, pa je jedino logično bilo stvoriti prostor koji odiše našim duhom, ali i koji – ako se vratimo na početak priče – za nas doista funkcionira i kao drugi dom. Ured u kojem uspijevamo postići svoje pune potencijale, ali i u kojem se osjećamo dobro i pozitivno.

Što se tiče same strukture ureda, prostor je odijeljen u nekoliko prostorija, od kojih su neke čak i potpuno skrivene oku slučajnog prolaznika. Uz prostorije rezervirane za redakciju i marketing, tu je i chic uređeno predvorje za sastanke, a iza efektnih ukrasnih ‘kulisa’, odnosno drvene stijene koja je custom made rad prema nacrtima Vlatke Čizmić, nalaze se kupaonica i kuhinja. Pod je presvučen u bijeli matirani mikrocement, a dominantan zid u uredu ostavljen je u ‘sirovom’, betonskom ruhu…

HKliving radni stolovi (Trika)
Egle dizajn d.o.o. staklene stijene

Glavnim prostorom Journalovog ureda dominiraju po mjeri rađene staklene stijene s bijelim aluminijskim okvirima, kojima su vješto odvojene prostorije redakcije i marketinga, a potpisuje ih poznata domaća tvrtka Egle dizajn d.o.o., specijalizirana za staklene opeke i staklene stijene za interijere.

Tvrtka Eduro, renomirana po svojim ugradbenim ormarima s kliznim vratima koja su kvalitetno i trajno rješenje za svaki životni ili poslovni prostor, za Journal ured izradila je ugradbene ormare s kliznim vratima i komode, idealne za pohranjivanje svih uredskih sitnica, kuhinju i radne stolove s aluminijskim nogama.

Eduro ormarići
Eduro radni stolovi

Osim hrvatskog dizajna koji krasi naš ured, prisutna je i doza inozemnih dizajnerskih imena, za koja se pobrinula Trika, zastupnik proizvođača namještaja i opreme čija su imena sinonim za kvalitetu, udobnost i dizajn. Trika je za Journal ured osigurala fermliving sofu, stolice dizajnerice Faye Toogood, HKliving radne stolove i HKliving veliki community stol za uredničke kolegije.

HKliving stol (Trika)

Svi znamo koliko su detalji bitni, pa su u tu svrhu ovdje okupljeni šarmantni dodaci koji prostoru daju na toplini; bijeli lampioni, krem bijele zavjese, custom made rukom oslikana Journal slova nastala prema nacrtu Vlatke Čizmi i uokvirena u guggenheim okvire, kao i velike ukrasne biljke u betonskim teglama koje je za naš ured osigurao Vrtni centar Iris MBM. Šlag na kraju došao je zahvaljujući našem brendu Lela design, koji je za novi Journal ured napravio predivan blagdanski vijenac, te super mirisnim proizvodima brenda Durance.

Lela design blagdanski vijenac

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori