Novi boutique hotel koji će vas potaknuti na putovanje u Portugal

Novi boutique hotel koji će vas
potaknuti na putovanje u Portugal

@jackjkul

Čini se da je blistavi sjaj turističkog potencijala Portugala sve snažniji i privlačniji. Baš kad pomislite da smo vidjeli sve što nudi ova romantična zemlja, Portugal nas uvijek iznova iznenadi. Od hrane, dvoraca, fantastičnih plaža, chic resorata, šarenila i osebujnosti karaktera lokalnog stanovništva do smještaja koji čini da se baš svaki putnik osjeća posebno. Portugal ima jedinstvenu ljepotu i povijest i s pravom je nazvan europskim hotspotom. Postoje brojna prekrasna mjesta za posjetiti u najzapadnijoj europskoj zemlji, a u novije se vrijeme posebno istaknuo jedan boutique hotel koji mami uzdahe svijh zaljubljenika u putovanja i profinjen odmor.

@dao_vichada

Torel 1884. je fascinantno mjesto u koje smo se zaljubili

Porto, drugi po veličini grad u zemlji (nakon glavnog grada Lisabona), jedno je od najstarijih naselja u Europi. Povijesne građevine u njegovom središtu proglašene su UNESCO-vom svjetskom baštinom. Poznat po svojim mostovima i luci, grad se nalazi na mjestu gdje se rijeka Douro susreće s Atlantskim oceanom, što znači da ne nedostaje restorana, hotela i parkova na obali. Boutique hotelska grupa, Torel, prepoznala je posebnost područja i upravo je otvorila svoju drugu nekretninu u srcu grada: Torel 1884 (njihov prvi Porto pothvat, u blizini Torel Avantgarde, osvojio je skup nagrada 2017. i 2018., uključujući Best Hotel Kreativnost i domišljatost u Europi).

@khailchan

Zapanjujući chic hotel koji je spoj modernog i tradicionalnog

Torel 1884 je obnovljena palača iz 19. stoljeća s 12 soba, zapanjujućim vinskim bistroom Bartolomeu i šarmantnim zajedničkim prostorima za čitanje, opuštanje i uživanje u baru. Tijekom obnove vodilo se računa o očuvanju povijesnih detalja palače gdje god je to bilo moguće; izvorni kamen i vrata pomažu u očuvanju duše zgrade. Svaki kat odaje značaj drugom kontinentu. U prizemlju je Afrika, uključujući i bistro, sa svojim egzotičnim slikama rajskog cvijeća.

@torel1884

Prvi kat odaje priznanje Amerikama; svaka soba je pojedinačno nazvana kako bi odražavala ovaj kontinent. Suite pod nazivom Egzotične ptice sadrži ekstravagantne ptičje pozadine, dok je soba duhan smaragdno zelena i podsjeća na polja plantaža.

Elegantna azijska tema zastupljena je na drugom katu. U sobi s porculanom nalazi se klasična plavo-bijela paleta, dok su meke zelene boje u apartmanu Tea dočarale slike mirne plantaže na padinama. Soba nazvana Začini je prikladno zemljana i pikantna.

Torel 1884 je sofisticirano priznanje portugalskoj povijesti i bogatstvo otkriveno na pomorskim ekspedicijama unutar chic središta grada na obali Porta.

@torel1884

Foto: Instagram, Torel 1884

Učitati još
Zatvori