Nova kolekcija brenda Sadar+Vuga donosi prirodne ljepote Slovenije u naše interijere
Nova kolekcija brenda Sadar+Vuga donosi prirodne ljepote Slovenije u naše interijere

Nova kolekcija brenda Sadar+Vuga donosi prirodne ljepote Slovenije u naše interijere

Zagreb Design Week završio je u vikendu iza nas, a pod geslom Limitless predstavio nam je najbolje od domaćeg i regionalnog dizajna. Među brojnim brendovima i institucijama, posebno nam je za oko zapela nova kolekcija Treasures Collection, 2022., slovenskog arhitektonskog studija SADAR+VUGA. BLED stolić u kombinaciji s JULIJCI klupom ili BOHINJ tepihom definitivno možemo vidjeti u našim interijerima ove jeseni.

Treasures Collection, 2022.

Treasures je obitelj pojedinačnih komada namještaja i uporabnih predmeta koji su nastali uz razne arhitektonske i interijerske projekte Sadara+Vuge. Svaki predmet povezuje svoju vlastitu priču koja se razvijala paralelno s uporabom predmeta i njegovom interpretacijom karakterističnog slovenskog prirodnog motiva – poput čarobnih alpskih jezera, najviše planine u zemlji, motiva srca i drugih elemenata tradicionalnog zanata. Izraz im je jednostavan, šaren i neobičan. Boje prostor oko sebe pojedinačno, u parovima ili u skupinama.

2022_05_17-SadarVuga-Treasures-422-1024x768

BLED

Bledski stol odražava stvarni oblik Bledskog jezera. Poznati otok jezera s crkvom u sredini izrezan je iz površine u obliku negativa. Veličina stola, plemeniti karakter zlatnog i srebrnog premaza te pojedinačni detalji čine ovaj uporabni predmet posebno vrijednim i profinjenim.

2022_05_17-SadarVuga-Treasures-344-768x1024

JULIJCI

Julijci su alpski masiv na kojem se nalazi najviša planina u zemlji, Triglav. Klupa Julijci sastoji se od jednostavnog, ravnog i širokog sjedala i naslona za leđa/ruku koji oponaša legendarne siluete Julijskih Alpa. Različiti rasporedi naslona za leđa i ruke mijenjaju oblik klupe i korisniku nude različite načine sjedenja. Korisnici su pozvani na interakciju s njim, a ovi neobični rasporedi ruku i naslona pružaju osjećaj intimnosti pojedincu.

2022_05_17-SadarVuga-Treasures-403-768x1024

TRIGLAV

Najviša planina u Sloveniji, Triglav, veličanstveno se uzdiže iznad ravnica ispod nje i slavljeni je nacionalni simbol. Stolica Triglav je moćan komad namještaja zbog svoje čvrste zapremine, oblika i boje, pa čak podsjeća na prijestolje. Iznenađuje nedovoljno dizajniranom bazom i moćnim, višestrukim leđima i sličnim naslonima za ruke. Stolica Triglav može se koristiti samostalno, ali još bolje funkcionira u grupi, podsjećajući nas na surov, isprekidan planinski lanac.

2022_05_17-SadarVuga-Treasures-115-768x1024

BOHINJ

Bohinjsko jezero je čarobno alpsko jezero koje mijenja boju ovisno o godišnjem dobu i vremenu. Njegove dubine i plićaci tvore nevjerojatnu paletu boja. Bohinjski tepih svojim očaravajućim oblikom i materijalom unosi djelić ove ljepote u poslovno predvorje ili dječju sobu.

2022_05_17-SadarVuga-Treasures-049-1024x768

ROZA

Hranilica za ptice Roza spaja plosnate elemente u obliku srca u raskošan prostorni objekt tako što ih sklapa zajedno. Čaša za hranu i krov iznad nje podsjećaju na ružu koja cvjeta u vrtu, čak i zimi.

2022_05_17-SadarVuga-Treasures-455-768x1024

HELGA

Lončarstvo je tradicionalni slovenski zanat. Vinske majolike i velike peći neizostavni su elementi lokalnog pučkog ambijenta. A budući da se vino sada skladišti i poslužuje u bocama, a grijanje dolazi s poda, stalak za vino Helga suštinski je element koji povezuje tradicionalni zanat sa suvremenim interijerom. Zahvaljujući svojoj modularnoj konstrukciji, dobiveni stalci za vino mogu poprimiti niz različitih oblika i veličina.

2022_05_17-SadarVuga-Treasures-462-768x1024
Učitati još
Zatvori