Biste li se usudili večerati u restoranu pod vodom?

Biste li se usudili večerati u
restoranu pod vodom?

Norveška je poznata po prirodnim ljepotama i tome da pažnju posvećuju okolišu i ekologiji. S obzirom na hladno more koje ih okružuje, riba je jedan od njihovih glavnih aduta i veliki su izvoznici u druge zemlje. Nedavno se otvorilo divno arhitektonsko dostignuće koje doslovno izvire iz vode- restaurant Under.

Na meniju se uglavnom nalazi svježa riba iz arhipelaga, koja će dok ju uživate na tanjuru, plivati oko vas. Naravno, iskustvo Under restauranta pruža mnogo više od toga. Renomirani glavni kuhar, koji je radio u nekim od najprestižnijih restorana- Nicolai Ellitsgaard Pedersen hranu prikazuje iz perspektive da je ona lijek i da jedva čekate kušati idući slijed.

Restaurant Under na sjeveru Norveške

Još jedan razlog više da posjetite ovu zemlju i uživate u gurmanskim delicijama je restaurant Under koji se nalazi djelomično pod vodom, točnije 5 metara. Arhitekti su prihvatili izazov i dizajnirali prvi Europski i najveći svjetski restoran tog tipa. Cilj je naravno bio, privući turiste iz cijelog svijeta. Under restaurant će definitivno Norvešku progurati na vrh gastronomske ponude i izvan njezinih granica. Hladne vode Norveškog mora neka vas ne obeshrabre, večera u ovom restoranu zasigurno će biti iskustvo koje ćete još dugo pamtiti.

Prava poslastica za sve arhitektonska entuzijaste

Večera u restaurantu Under jednako uzbudljivo iskustvo bit će za foodieje i arhitektonske entuzijaste. Naime sama građevina je zaista pravi ‘dizajnerski dijamant’. Na prvi pogled izgleda kao umjetnička instalacija koja izvire iz hladnog, valovitog mora. Višestruko nagrađivani arhitektonski studio Snøhetta zaslužan je za projektiranje ovog grandioznog zdanja.

Građevina je dugačka 34 metra, a samo 5 je pod vodom. Poput potonulog periskopa, masivni prozori pružaju očaravajući pogled uz koji ćete otkriti sve čari norveških voda. U suradnji s najboljim ekolozima, pobrinuli su se da izgradnja restorana minimalno utječe na životinje i okoliš, a izgrađen je od većinski prirodnih materijala. Vrijedi naglasiti da napajanje energijom također crpe iz obnovljivih izvora. To ga zaista čini eco-friendly restoranom koji će uskoro osvojiti mnogobrojne posjetitelje i potaknuti ih da svoju večeru isprobaju upravo ovdje.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori