Nordijski minimalizam – dizajnerski stan s krasnim detaljima

Nordijski minimalizam –
dizajnerski stan s krasnim detaljima

Nordijske zemlje svake nas godine sve više inspiriraju svojim smislom za dizajn interijera. Posljednje desetljeće obilježili su prepoznatljivim stilom za kojim je cijeli svijet poludio. Naime, dokazali su da minimalizam ne mora biti ‘hladan’, bezličan i prazan. Estetika nordijskog minimalizma koji krasi domova na Instagramu jednostavno je neodoljiva. Stan koji smo vidjeli na Instagram feedu osvojio nas je na prvi pogled. Zaljubljenici u interijere i pomalo neobične detalje s apstraktnim elementima u domu Stephanie Bæk zadovoljit će svoj apetit za dozom umjetnosti. Topli štih, čiste linije i atmosfera koju bi svatko poželio u životnom prostoru, uostalom- uvjerite se sami.

Nordijski minimalizam u Njemačkom domu

Ovaj dom nije ‘još jedan’ klasičan dom u skandinavskom stilu. Zaljubljenica u dizajn interijera svoju je strast odlučila pretvoriti u realnost, točnije u uređenje stana svojih snova. Minimalistički uređen prostor ne krase uobičajena bijela i siva boja. Parket s visokim sjajem u divnoj toploj nijansi cijeli interijer podiže na novu razinu. Podovi su iznimno važan segment u svakom domu stoga je vrlo važno da izaberete pravi za vaš dom koji će se slagati s bojama, stilom i namještajem.

Usklađenost i harmonija svih elemenata

Stephanie je uskladila okvire za slike, ukrase za police, stolice i stol za objed u istim tonovima drva. Kako bi se ukupnost dojma stopila harmonično, izabrala je neutralne tonove tkanina i radnih površina za ostatak svoga doma. Unošenje boja u dnevni boravak postigla je kroz male detalje, ležerno prebačene poput žute deke preko naslonjača kao i jastučića u sličnim nijansama. Zidovi su naravno u bijeloj boji, no nije ih ostavila praznima. Raskošne štukature širokog dizajna s ornamentom krase kuteve tik do stropa duž cijele prostorije. Apstraktna umjetnost u minimalističkim okvirima dodala je moderan dodir u interijer. Velika bijela polica s knjigama i dekoracijama popunila je prazninu i savršeno se stopila s ostalim elementima u domu.

Sobna vrata kakva želimo u svome domu

Ovaj dom zamišljen je tako da se nordijski minimalizam obogati dodavanjem ‘kraljevskog’ stila koji inače viđamo u palačama. Njih krase visoki prostori i široka vrata, najčešće dvokrilna. No, dom ove strastvene ljubiteljice interijera ipak nije dvorac niti luksuzna vila. To ju nije spriječilo da dašak tog dvorskog stila unese u svoj stan u Njemačkoj. Osim bogatog ornamenta na zidnim štukaturima, posebnu je pažnju posvetila rubovima koji se protežu oko sobna vrata. Rađena po mjeri i dizajnirana u skladu s njezinim željama upotpunjena su drvenim panelima s baroknim detaljima koji minimalizmu daju moderan pomak i potpuno mijenjaju percepciju ovakvog stila uređenja doma.

Foto: Instagram (hej.mia)

Učitati još
Zatvori