Zavirili smo u najluksuzniji stan za dnevni najam u samom centru Zagreba
Zavirili smo u najluksuzniji stan za dnevni najam u samom centru Zagreba

Zavirili smo u najluksuzniji stan za dnevni
najam u samom centru Zagreba

Vlasnik Ivan Jelaska nas je proveo kroz ovaj predivan i uistinu jedinstven stan u Zagrebu koji je od nedavno na tržištu za dnevni najam. Ivan je vlasnik agencije za najam luksuznih vila LUVA Villas o kojoj smo već pisali ranije, a uskoro pokreće i novi projekt o kojem će više biti riječi uskoro.

Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (2)

Od ideje do realizacije

  • Kako si došao na ideju za uređenje ovako luksuznog stana za najam?

Na ideju sam došao slično kao i kada sam osnivao agenciju LUVA Villas. Smatrao sam da ima dovoljno prostora za napraviti nešto drugačije od ostalih i fokusirati se ne samo na luksuznu već i na jedinstvenu ponudu. Pojam luksuza se danas definitivno preširoko koristi, a osim toga to je relativan pojam, ali s druge strane ne može bilo što biti jedinstveno. Kako sam već nekoliko stanova u centru adaptirao, imao sam iskustva u tom dijelu i dugo sam tražio stan od kojeg ću napraviti nešto što još nije viđeno kod nas.

Ivan Jelaska
Ivan Jelaska
Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (10)

Stan u Zagrebu koji odiše luksuzom

Prilikom potrage sam imao jako stroge zahtjeve. Htio sam da je stan u strogom centru, isključivo prvi ili drugi kat, da ima jako visoke stropove, očuvane starinske detalje i da ima parking. Kada sam prvi puta ušao u ovaj stan u Zagrebu koji je imao sve što sam htio odmah sam se zaljubio u njega i momentalno dogovorio kupnju. Iako je bio zapušten i u jako lošem stanju, odmah sam vidio potencijal u njemu.

  • Koji tip ljudi očekuješ da će ti biti gosti?

Već prije nego što je stan igdje objavljen u njemu su odrađena brojna snimanja raznih promocija, poznatih influencerica te reklama, a više o tome možete vidjeti na Instagram profilu Luva Real Estates. Očekujem da ćemo i dalje imati jako puno upita za razna snimanja jer je svaka prostorija u stanu jako fotogenična i uistinu posebna. Osim snimanja očekujem većinom strane goste koji žele prvoklasni luksuzni smještaj u samom centru Zagreba uz potpunu privatnost kakvu ne mogu dobiti u hotelu. Stan je nazvan Luxury & unique apartment Aida prema mojoj mami, a može se iznajmiti preko Instagram profila Luva Villas ili kanala Airbnb i Booking.

Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (11)

Važnost svjetlosti

  • Koja ti je najdraža prostorija u stanu?

Svaka prostorija je posebna na svoj način i ima neke svoje specifičnosti i posebnosti u odnosu na druge stanove, ali kada bih morao izdvojiti neku onda bi to ipak bila kupaonica. Kupaonica je po mnogo čemu netipična. Za početak ulazna vrata su jako velika i imaju prozirno staklo jer je taj dio kupaonice zamišljen da bude fotogeničan s naglašenom samostojećom kadom. Također, vrata su prozirna i kako bi dnevno svjetlo dolazilo u kuhinju te je tako kada vidljiva skroz iz dnevnog boravka. Ono što je svakako specifično je i ogromno grigio ogledalo visine 4,5 metara i širine preko 3 metra koje reflektira cijelu kupaonicu. Iza ogledala se nalazi skrivena prostorija u kojoj su smješteni tuš i wc.

Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (9)
Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (7)
Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (5)
Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (8)
  • Tko je zaslužan za dizajn stana i koliko je trajao cijeli proces adaptacije?

Čim sam kupio ovaj stan u Zagrebu imao sam prilično jasnu viziju kako ga želim urediti i inzistirao sam na nekim detaljima kao što su kristalni lusteri u svakoj prostoriji pa čak i u kupaonici. Veliki sam ljubitelj klasičnog stila u svemu, pogotovo u interijerima i htio sam urediti stan u tom stilu. Surađivao sam s 3 različita dizajnera od kojih je svaki dao neke ideje koje su implementirane, ali većina stvari u stanu su na kraju moje ideje uz savjete i pomoć brata. Mislim da je stan savršena kombinacija modernog i klasičnog stila. Podovi, stropovi i rasvjeta su većinom klasični, dok je namještaj moderan.

Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (12)
Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (3)

Kupaonica kao highlight stana

Samostalno sam osmislio završni tlocrt i većinu boja u stanu, a najviše muke mi je zadavao tlocrt kupaonice. Samo na to smo izgubili preko 3 tjedna razmišljanja i crtanja preko 10 različitih varijanti. Kupaonica je morala biti highlight stana i to na kraju definitivno jest. Tko god je vidio završne rendere i bio u stanu uživo kaže da je puno ljepši uživo, što je jako rijetko slučaj jer je na renderima obično sve odlično posloženo i oni su često rađeni iz kuteva koji nisu realni zbog zidova. Cijeli proces od kupnje stana do završetka radova je trajao oko 15 mjeseci što mislim da je jako brzo s obzirom na opseg radova, sve izazove i činjenicu da je sve rađeno po mjeri. Sami radovi su trajali manje od 12 mjeseci, ali je prošlo preko 3 mjeseca dok nismo imali finalne nacrte i rendere.

Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (15)
Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (4)
Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (1)

Spoj modernog i tradicionalnog

  • Kako si birao namještaj i ostale elemente za uređenje?

Za većinu namještaja sam crpio ideje s Pinteresta te sam sve omiljene ideje spremao u poseban folder tako da sam mogao dati jasan brief za izradu rendera. Gotovo sve u stanu je rađeno po mjeri, a svakako su najposebniji radni stol, noćni ormarići i stol u dnevnom boravku koje je dizajnirala firma Trieri design posebno za ovaj stan i potpuno su jedinstveni. Kauč u dnevnom boravku i krevet su također rađeni po mjeri, a madrac je dimenzija čak 210×200 centimetara te je veći od klasičnog king size kreveta. Gotovo sva rasvjetna tijela u stanu isto je dizajnirala Trieri design firma. Lusteri su stari preko 100 godina i svi su s originalnim kristalima. Sve pločice u stanu su Marazzi dimenzija 320×160 i 280×120 centimetara te ih je bilo izazovno postavljati, pogotovo u uskoj skrivenoj prostoriji u kupaonici. Zbog toga kako su se savršeno uklopile u dizajn stana smo dobili upit da se stan slika za službeni Marazzi katalog.

Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (6)
  • Koji su bili najveći izazovi prilikom uređenja ovog stana?

Moram priznati da je bilo jako puno izazova u ovako složenom projektu renovacije. Budući da se radi o stanu u zgradi iz 1885. godine, imao sam zadan raspored zidova koji nisam mogao mijenjati nego sam morao improvizirati zatečenim stanjem. Zatim sam imao brojne konzultacije s raznim statičarima jer sam htio potpuno ojačati statiku stana prije ikakvih daljnjih radova. Također, ekstremno visoki stropovi od 4,5 metra u stanu zahtijevali su većinu radova na skeli. Ono na što sam najviše ponosan je kompletna restauracija nekih originalnih stvari u stanu koje su stare gotovo 140 godina koliko i zgrada. Neke od tih stvari su jedinstveni parket, stara kalijeva peć, stropne štukature i sva dupla vrata s brojnim detaljima oko kojih je bilo najviše posla. Za kraj, tko god je radio adaptacije u zadnjih godinu dana zna koliko je trenutno izazovna situacija s majstorima na tržištu.

Luxury & unique apartment Aida u Zagrebu (13)

Foto: Studio Šarson

Učitati još
Zatvori