Najljepši talijanski dvorci koje trebate posjetiti, a u nekima se možete i vjenčati

Najljepši talijanski dvorci koje trebate posjetiti, a u nekima se možete i vjenčati

@_t_h_e_r_e_s_a_

Susjedna Italija popularna je destinacija za odmor u svako doba godine. Od šarmantnog sjevera do mediteranskog juga, svaka regija krije svoje čari. Raskošni dvorci nalaze se na već dobro poznatim turističkim točkama, a oni pravi ‘srednjovjekovni dragulji’ skrivaju se na zabačenim lokacijama. Grandiozni dvorci kojima se do danas dive mnogi arhitekti najčešće su smješteni na talijanskim brežuljcima, a neki se nalaze u priobalnom području s divnim pogledom na more. Osim što svake godine privlače turiste, sve veći interes pokazuju i budući mladenci koji svoje sudbonosno ‘da’ žele izreći unutar zidina povijesnih tvrđava.

Talijanski dvorci koje želimo posjetiti

Castello Scaligero

@jordhammond

Dvorac Scaligero sigurno vas nije zaobišao na Instagramu. Travel blogeri ne propuštaju posjetiti zapanjujuću građevinu u pokrajini Brescia. Izgrađen je u trinaestom stoljeću i najočuvaniji je talijanski dvorac. Namjena mu je bila obrani grad i rijeku od invazije strane vojske i vandala. Jezero Garda se nalazi u neposrednoj blizini, a dijelovi građevine mogu se iznajmiti za ceremoniju vjenčanja.

Castello di Mercenasco

@il__dade

Neka od najljepših talijanskih vjenčanja održavaju se u dvorcu Benso di Mercenasco, nedaleko od jezera Candia. Bajkovitoj atmosferi doprinosi ekstravagantni vrt i park u podnožju kao i raskošan interijer. U petnaestom stoljeću je gotovo potpuno uništen kao rezultat ratovanja, no restauriran je u gotovo originalnom štihu i neki su dijelovi uspjeli ostati sačuvani do danas. Trenutni vlasnici su vojvoda i vojvotkinja od Bensa koji svoj dvorac rado iznajmljuju za posebne prilike.

Castello di CastagnetoCarducci


@elenamannocci_weddingfilms

Dvorci u privatnom vlasništu savršena su lokacija za odmor iz snova. Udaljeni od gradskih gužvi, smješteni u pitoresknom krajoliku pružaju dašak prošlih vremena kao najbolji lijek za stres i razmišljanje o problemima. Tajne i legende koje kriju dvorske zidine cijelu priču čine još zamamnijom. Nezaboravno noćenje tako ćete doživjeti u dvorcu CastagnetoCarducci koji se nalazi u idiličnom toskanskom krajoliku.

Castello di Miramare

@carlomichelangelo

Mnogi talijanski dvorci prenamijenjeni su iz privatnih rezidencija u muzeje, a jedan od njih je dvorac Miramare. Arhitektonsko čudo sagrađeno je u devetnaestom stoljeću, a nalazi se u blizini Trsta. Udaljen je oko dva sata vožnje iz Zagreba, a ono što ga čini posebnim je sama lokacija. Naime, smješten je na litici tik uz more, a okružen je raznim tropskim biljkama i palmama.

Castello di Rosciano


@robbiemcfarlane1

Umbrijski brežuljci dom su divnog kamenog dvorca Rosciano. Sagrađen je po želji jedne od najutjecajnijih obitelji te pokrajine, a temelji datiraju u doba Etruščana. U petnaestom stoljeću gotovo je sravnat sa zemljom, a do 1992. godine bio je napušten te je renoviran i od tada je u privatnom vlasništvu. Proglašen je nacionalnim spomenikom, ima nekoliko odličnih točaka za organizaciju evenata s kojih divan pogled puca na nizinski dio talijanske pokrajine.


Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori