Najljepši Starbucks otvoren je u Milanu

Najljepši Starbucks otvoren
je u Milanu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debora Di Santi (@debibba) on

Impresivna lokacija za Starbucks Reserve Roastery

Američki lanac Starbucks napokon je uspio u svojoj namjeri da se probije na talijansko tržište. I to su učinili na spektakularan način, zauzevši u Milanu cijelu palaču s početka stoljeća Palazzo Delle Poste u koju su smjestili Starbucks Reserve Roastery – pržionicu, kafić, bar i trgovinu. Osim ispijanja kave, u novoj su perjanici lanca zaduženi za predstavljanje svojih mješavina kave, a gosti mogu sa svojom šalicom prošetati po prostoru veličine 2000 četvornih metara, prezalogajiti uz krušnu peć i kolače, pronaći affogato bar te u aperitivo doba s koktelom uživati na terasi.

Starbucks je ipak stigao u Milano

Osnivač Starbucksa Howard Schulz prije osnivanja svog svjetski poznatog lanca posjetio je upravo Italiju i Milano koji su ga inspirirali da umjetnost i ritual uživanja u kavi pokuša prenijeti u Ameriku. Presnažno prilagođavanje američkom tržištu s raznim dodacima kavi i frappuccinima da bi opstali donekle je uništilo ugled kvalitetne kave za kojom Starbucks žudi, no ne znači da će ga prestati pokušavati vratiti na svaki raspoloživi način. Talijani možda vijest o otvaranju nisu dočekali s osmijehom na licu, no turisti će bez sumnje ovdje zalaziti – impresivan interijer i Instagram worthy detalji poput Palladiana poda ili zanimljivo paneliranog stropa pobrinut će se za to.

Nađete li se u Milanu i želite svojim očima vidjeti grandiozni interijer, uputite se na Piazza Cordusio. A ovdje možete doznati sve što vas je zanimalo o novoj Starbucks Reserve Roastery.

Foto: Starbucks

Preporuka

Zatvori