Danas vas vodimo na najsunčaniji otok i u ovu divnu hvarsku kuću

Danas vas vodimo na najsunčaniji otok i
u ovu divnu hvarsku kuću

Hvar je već davno ucrtao svoje mjesto na svjetskoj karti top destinacija. Naš najsunčaniji otok svojom raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom, predivnim plažama, kristalno čistim morem i noćnim životom privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Bez obzira što tražite i želite od svog odmora, na ovom ćete otoku pronaći sve. Na Hvaru se nalaze i neke od najljepših kamenih kuća na našoj obali, a jedna od njih je ova koju vam danas predstavljamo.

Mulberry House na Hvaru

Kamena kuća nazvana Mulberry House nalazi se u selu udaljenom 7 km od grada Hvara. Stara je preko 200 godina, a vlasnici su je potpuno obnovili i preuredili tako da odgovara potrebama modernog čovjeka, ali je istovremeno zadržala svoju izvornost. Ime je dobila po starom stablu murve, odnosno duda koje raste ispred kuće i za koje se vjeruje da je staro jednako kao i cijelo imanje.

Mulberry House se prostire na tri kata i 180 četvornih metara. Prizemlje čini jedinstveni open space s potpuno opremljenom kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom. Ističe se i veliki otvoreni kamin te kutak za opuštanje, idealan za popodnevno odmaranje uz knjigu. Čak tri vrata vode vas na glavnu terasu koja se proteže cijelim pročeljem kuće, s dovoljno prostora za veliki stol za objedovanje.

Na prvom katu nalaze se dvije spavaće sobe s vlastitim kupaonicama i otvoreni dnevni boravak koji vodi na sjenovitu, mirnu terasu u stražnjem dijelu kuće. Između prvog i drugog kata nalazi se otvorena galerija, a cijelim interijerom dominiraju hrastov pod i kamen traventin. Na drugom katu smještene su još dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama. Izvorni karakter kuće s izloženim kamenim zidovima je zadržan, a interijer je pažljivo osmišljen kako bi zajedno činili udoban i lijep prostor za boravak.

Osim velike terase, gostima je na raspolaganju i vanjski bazen za potpuno opuštanje tijekom ljetnih mjeseci. Ako se, pak, poželite okupati u moru, u blizini se nalazi nekoliko plaža (najbliža je udaljena 5 minuta vožnje autom).

U nastavku zavirite u Mulberry House, a sve dodatne informacije pronađite ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Mulberry House

Učitati još
Zatvori