Ako sanjate o bajkovitom vikendu u planinama, ova je kuća idealna za vas

Ako sanjate o bajkovitom vikendu u
planinama, ova je kuća idealna za vas

Hrvatska ima pregršt predivnih mjesta koja još nismo istražili, od Međimurja pa sve do Dubrovnika, a sve ih možemo iskoristiti za izlete i odmor u prirodi. Ako ste ove godine odlučili organizirati weekend gateaway u planinama, onda je ova kuća idealna za vas!

Planinska kuća u srcu Velebita

Planinska kuća MonsAlbius nalazi se u Baškim Oštarijama, u srcu Parka prirode Velebit. Baške Oštarije su naselje smješteno na nadmorskoj visini od 926 metara, na mjestu gdje se Velebit dijeli na Srednji i Južni dio. Ugodne ljetne temperature i svega 20 minuta do mora, ovu kuću čini savršenom lokacijom za opuštajući odmor.

Kuća ima 4 spavaće sobe sa 6 kreveta, dvije kupaonice s kadom i tušem, a ukupno u njoj može biti smješteno osmero gostiju. Dnevni boravak s kaminom, potpuno opremljena kuhinja i blagovaonica zaokružuju unutrašnji prostor.

Posebna pažnja pri izgradnji i uređenju posvećena je arhitektonskom konceptu kuće. Korišteni su tradicionalni elementi na moderan način kako bi svaki gost uživao u jedinstvenom iskustvu. Fasada od drvenih šindri podsjeća na stare ličke kuće i pokazuje utjecaj oštrog velebitskog vremena. MonsAlbius je eco-friendly kuća pa se ovdje grije pomoći grijaće pumpe, a većina namještaja, koji su izradili lokalni majstori, može se reciklirati.

Osim u interijeru, možete se opuštati i na terasi, u vrtu ili zajedničkom salonu, a u okolici je moguće uživati u pješačenju ili zimi u skijanju.

U nastavku zavirite u unutrašnjost kuće, a dodatne informacije pronađite ovdje.

Foto: MonsAlbius

Učitati još
Zatvori