Zavirili smo u novo uređen dom na elitnoj zagrebačkoj adresi

Zavirili smo u novo uređen dom na
elitnoj zagrebačkoj adresi

Studio Mirjane Mikulec stoji iza preuređenja obiteljske kuće na elitnoj zagrebačkoj adresi. Riječ je o interijeru koji se prostire na čak četiri etaže povezane liftom – tri stambene i garažu te zauzima površinu od 260 četvornih metara. Klijenti su željeli moderan prostor bez puno boja i detalja te praktična rješenja, a njihovi se zahtjevi ogledaju u svim prostorijama doma. Budući da su neke elemente poput bijele kuhinje vlasnici odlučili zadržati, bilo je potrebno uklopiti ih u koncept uređenja. 

Dnevni boravak i blagovaonica

U prizemlju se nalazi prostrana dnevna zona te gostinjska soba. Dnevni prostor od 40 kvadrata središte je kuće i sastoji se od velikog dnevnog boravka i blagovaonice, dok je kuhinja odijeljena staklenom stijenom. No, osim što odjeljuje prostor, staklena površina stvara dojam povezanosti, što je bitno za svaki dnevni prostor. 

Dok u kuhinji dominira neutralna bijela, u blagovaonici je to puno drvo, a u dnevnom boravku crna i antracit siva. Tako su ostvareni dobrodošli kontrasti, a budući da su neutralne nijanse u pitanju, stvara se i savršena poveznica i stilski sklad. Tamni tonovi dekora  mramora u dnevnom boravku tako čine izvrstan kontrast toplom drvenom podu, a blagovaonica, opremljena dizajnerskim drvenim namještajem zaobljenih, mekih linija povezuje tamni boravak i svijetlu kuhinju u kojima vladaju strože linije. 

Odabir tamnih nijansi u boravku nije spriječio prodor prirodnog svjetla zahvaljujući velikim vanjskim staklenim stijenama. Dnevna zona stilski je zaokružena pomno odabranom modernom dizajnerskom rasvjetom. Općenito, velika pažnja u cijeloj kući posvećena je rasvjeti – od one osnovne, stropne, pa do podnih, stolnih i zidnih lampi i ugradbene rasvjete koja je doprinijela suvremenom izgledu i atmosferi. 

Gostinjska soba u prizemlju vrlo je jednostavna i ugodna, zagasitih tonova, uređena tako da, s obzirom na namjenu, zadovolji različite ukuse.

Spavaće sobe

Preostale tri spavaće sobe nalaze se na prvom katu, a mnogima će se najviše, zbog svoga koncepta, svidjeti upravo roditeljska soba. Posebnost ove sobe je u pozicioniranju kreveta, koji se nalazi u sredini – tako mu se ispred nudi pogled kroz veliku staklenu stijenu, a sa stražnje strane je prolaz u kojem se nalazi garderobni prostor – ugradbeni ormari i komoda s ladicama. 

Jedan od bočnih zidova također je ispunjen ugradbenim ormarima. Da bi se sve ostvario ovakav izgled veliki saveznik bio je namještaj po mjeri. Prostorom dominiraju ogleda što će u potpunosti doći do izražaja u ovakvoj sobi prepunoj prirodnog svjetla. 

Cjelokupnom izgledu glavne spavaće sobe i ovdje su doprinijeli detalji poput tapete i ambijentalne rasvjete, naročito visilica koje se spuštaju do bočnih strana uzglavlja kreveta. Ostale dvije spavaće sobe stilom prate izgled ostatka stana, moderne su, jednostavne i funkcionalne.

Etaža za vježbanje i opuštanje

Lift vodi i na posljednju etažu koja je rezervirana za vježbanje i opuštanje. Ova mala spa i rekreativan oaza kutak je u kojem će zasigurno uživati svi ukućani.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

Foto: Darko Mihalić

Preporuka

Zatvori