Divna kolekcija posuđa koje je stvoreno za ljetni stol
Divna kolekcija posuđa koje je stvoreno za ljetni stol

Divna kolekcija posuđa koje je
stvoreno za ljetni stol

Ljetne večeri idealne su za druženja u vrtu s prijateljima uz dobru hranu i piće, a kako bi stol bio postavljen u pravom ljetnom duhu pronašli smo prekrasnu kolekciju posuđa koja je nastala u suradnji njujorškog dizajnerskog brenda Misette i poznatog multi brenda Moda Operandi. Kolekcija po imenu Primary Collection pravo je osvježenje koje svojim razigranim valovima i kombinacijom živih boja momentalno podiže naše raspoloženje.

Upoznajte Misette

Ako još niste čuli za njih, Misette (čitaj “my set”) je relativno novi brend dizajnerskog posuđa koji je pokrenut u svibnju prošle godine. Pokrenule su ga dvije sestre Amy Burstyn Fritz i Sarah Pecaut. Umjetnost i dizajn su im u krvi jer obje dolaze iz branši koje u svojoj srži imaju ta dva pojma. Amy je event managerica i u Torontu ima svoju tvrtku koja se bavi planiranjem raznih događaja za slavne osobe, sportaše i velike umjetničke institucije. S druge strane Sarah je producentica muzejskih događanja u New Yorku.

Kad je nastupila pandemija koja je unijela pomutnju u cijelom svijetu, a pogotovo u event industriji, sestre su dobile ideju da svoje iskustvo u velikim događajima unesu u svačije domove i to u obliku tableware kolekcija. U suradnji s dizajnericom Leslie Hamilton, Misette je stvorio umjetničko posuđe za jelo i dekor koji, moramo priznati, izgleda zaista posebno i drugačije.

Misetteovi komadi pažljivo se izrađuju u Portugalu, Indiji, Italiji, Francuskoj i Sjedinjenim Državama. Daju prednost tehnikama ručne izrade, prirodnim materijalima i kvalitetnoj izradi koja se prenosi generacijama. Također brinu o održivosti korištenjem ambalaže koja se može kompostirati i reciklirati. Sa svojim brendom sestre žele svima donijeti radost zajedničkog sjedenja za stolom uz dobar obrok. Zato za svaku narudžbu doniraju dva obroka tvrtki koja prikuplja hranu za osjetljive socijalne skupine.

Suradnja Misette i Moda Operandi

Moda Domus je Modina interna linija kućnih potrepština koja je s oduševljenjem predstavila novu suradnju s Misette. Napravljena isključivo za Modu i prožeta Misetteovom razigranom elegancijom, Primary Collection uključuje porculanske tanjure, staklo puhano u Brooklynu i pribor za jelo od nehrđajućeg čelika izrađen u Portugalu. Svaki se može pohvaliti valovitim linijama koje nas podsjećaju na morske valove, a žive boje su ono što krasi ove komade. Radi se o kombinaciji crvene, žute i plave boje koje su osnovne boje spektra. U kolekciji se mogu pronaći i pripadajuće svijeće, podmetači, stolnjaci i platneni ubrusi.

Primary Collection dio je Trunkshowa – vremenski ograničene, posebne mogućnosti za prednarudžbu koju imaju u Modi. Time omogućuju da nabavite određene stvari, koje možda neće ni stići u maloprodaju, za sljedeću sezonu prije svih ostalih. Narudžbu prije svih tako možete napraviti još dva mjeseca, a za sve ostale detalje pratite stranice Mode Operandi.

Učitati još
Zatvori