Doza inspiracije za blagdanske dekoracije u minimalističkom stilu

Doza inspiracije za blagdanske
dekoracije u minimalističkom stilu

Minimalizam je u posljednjih nekoliko godina privukao mnogo pažnje. Filozofija života koja ističe kako jednostavnost vodi prema ispunjenijem i sretnijem životu, uvukla se i u ostale sfere življenja. Tako ni dizajn interijera i uređenja doma, umjetnost i modna industrija nisu ostali izvan utjecaja popularnog minimalizma. Neki od najljepših interijera koji su obilježili 2018. godinu, osim popularnog skandinavskog stila, krasio je upravo ovaj stil. S obzirom na to da se blagdani bliže, mnogi su se već upustili u dekoriranje svojih domova u božićnom ruhu. Barem tako govori činjenica da su Instagram feed već zatrpale minimalističke dekoracije koje izgledaju neodoljivo.

Blagdanske dekoracije u minimalističkom domu

Dekoracije su dio blagdana, atmosfere, veselja, praznika i svih lijepih događanja ispunjenih toplim emocijama. Jedan od razloga zašto se zimi svake godine toliko veselimo je upravo čar ukrašavanja kuća i domova. Paljenje lampica na gradskim ulicama uz sve divne dekoracije na uličnim prozorima u trenu nas uvode u svijet Božića do kojeg tjednima unaprijed nestrpljivo odbrojavamo. No, niti u domu minimalista nije ništa drugačije. Bez obzira na to što ova filozofija zagovara odbacivanje svega što je ‘višak’ to ne znači da će domovi ostati prazni uoči blagdana. Minimalističke dekoracije odišu sofisticiranim stilom i ustvari se uklapaju u svaki interijer. Krasi ih jednostavnost, prirodni materijali, neobični oblici, a većinu njih i sami možete izraditi. Sve što vam treba vjerojatno već i imate.

Bor koji to nije i netradicionalni vjenčići

Minimalisti su svoje domove ove sezone ukrasili najljepšim tradicionalnim derkoracijama na neobičnan način. Tako su se na zidovima pojavile ‘instalacije’ koje nalikuju na kućno drvce. Kao originalne dekoracije istaknuli su se i šarmantni vjenčići koji su napustili svoj uobičajeni okrugli izgled. U interijerim dominiraju dekoracije od prirodnih materijala te tako unose zelenilo i usvježenje u prostor. Osim toga dobro je poznato da imela, bor i ostale zimzelene biljke, koje se koriste u izradi, sjajno mirišu pa će prostor ispuniti opojnom aromom. Popularno je i ukrašavanje stropne rasvjete, a uz malo truda i vi možete izraditi rukotvorinu koja će plijeniti pažnju svakoga gosta. Dozu inspiracije potražite u nastavku.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori