Malo drugačija božićna drvca za chic ugođaj

Malo drugačija božićna drvca
za chic ugođaj

Zašto sve manje u prostor unosimo prirodno božićno drvce?

Malo tko se neće složiti da miris zimzelenog božićnog drvca u prostor unosi poseban osjećaj i istinski duh Božića. Simbol je vječnosg života, blagostanja i rajskog vrta u kojemu vječno buja snaga života i obilja. Interijer kojega krasi takvo izdanje božićnog drva, odaje posebno raskošan dojam i naglašava tradicionalnost.

No, s vremenom, način života se mijenja, drugačije su okolnosti i sječa drveća i nije baš tako romantičan i pozitivan čin koji bi se uklopio u priču o raskoši i vječnosti. Jednom posječeno drvo, zauvijek je izgubljeno. Osim toga, u grijanim prostorijama, iglice se brže isušuju i otpadaju pa ih ima po svuda u prostoru. To osim što stvara nered i daje nove zadatke u kućnoj rutini, može predstaviti i opasnost za malenu djecu koja obožavaju puzati po podu i baš sve stavljati u usta.

Prirodno božićno drvce zahtjeva i poseban pristup cjelokupnom ritualu njegovog pronalaženja, unošenja u prostor i na koncu kićenja. Ukoliko živite sami ili ste vječno u strci, to će vam potencijalno zakomplicirati ionako kompliciranu svakodnevicu.

Nova, chic izdanja božićnog drvca

Kako ne biste bili u problemu, a silno volite duh Božića u svom prostoru, pronađite najbolje rješenje za sebe i svoj prostor kako bi vam Božić bio radostan, a ambijent u kojemu boravite lijep i posebno stiliziran.

Red je ono što donosi unutarnji mir, stoga je pametno odlučiti se za jednostavna rješenja, bez mnogo kompliciranih dodataka i instalacija. Uz nekoliko efektnih ukrasa i lampicama kojih je uistinu široka ponuda na tržištu, stvorite svoj mali kutak idile i uživajte u stiliziranoj božićnoj bajci u vlastitoj režiji.

Budite maštoviti

Malo drugačija, alternativna izdanja božićnog drvca možete napraviti sami od papira, kartona, slagati stvari u obliku stošca, odnosno stabla, a posebno su privlačne varijante od drveta. To mogu biti palete, drvene pločice ili tek jednostavni i pročišćeni drveni okviri koje ćete dodatno ukrasiti kuglicama u vašim omiljenim bojama, ali i ukoliko svoje drvce ostavite bez kuglica i lampica i na vrh mu dodate zvijezdu uz osobnu poruku zvijezde vodilje, pretvorit ćete svoj prostor u chic zonu stiliziranosti. Mogućnosti su bezbrojne, a najvažnije je da napravite svoje izdanje drvca uz koje ćete se lijepo osjećati.

 

 

@mukha

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori