Vodimo vas u dvije nove luksuzne kuće za odmor u Primoštenu

Vodimo vas u dvije nove luksuzne kuće
za odmor u Primoštenu

Danas vam predstavljamo dvije nove luksuzne kuće za odmor u Primoštenu. Luxury Villas SunRay Primošten smještene su na uzvisini iznad grada, na rubu građevinske zone, što gostima omogućuje odmor u privatnosti. Od mora su udaljene 700 m, a zbog položaja na nadmorskoj visini od 75 m možete uživati u pogledu na stari grad i primoštenski arhipelag.

Za izradu projekata ovih dvaju vila, uključujući i uređenje interijera, bili su zaduženi arhitekti iz projektne tvrtke GE+ arhitekti. Cilj je bio izgraditi kuće za odmor u svrhu najma koje će posebnost lokacije imati utkane u karakter arhitekture. Vodilo se računa i o ekonomičnosti izgradnje, a to je zahtijevalo ravnotežu odabira konstrukcije, materijala, veličine zahvata i sl. Orijentiranost prema vizurama i stvaranje kvalitetnih vanjskih prostora za boravak na otvorenom bile su dvije osnovne premise oblikovanja vila.

Kuće se prostiru na 300 m2 stambenog prostora, a u njima maksimalno može boraviti 10 ljudi. Glavna zvijezda je veliki vanjski prostor koji je dobro zasjenjen što omogućuje ugodan boravak u većem dijelu dana. Od ispijanja prve jutarnje kave do uživanja u dalmatinskim delicijama navečer, vanjska terasa je prostor na kojem ćete garantirano provoditi najviše vremena. Za vrijeme vrućih ljetnih dana osvježite se u bazenu veličine 50 m2 iz kojeg možete uživati u prekrasnom pogledu na more i krajolik. Bazen je inače izveden od kulira, čime se stvara efekt kao da je izveden u jednom komadu koji se usjekao u kosi teren. Zasjenjenost terase ne treba vas brinuti jer kad se poželite sunčati, za to postoji predviđeni prostor s ležaljkama iznad bazena.

Zahvaljujući načinu na koji su vile pozicionirane, predivan pogled osiguran je iz gotovo svakog kutka vanjskog i unutarnjeg prostora. Uvalu uz stari grad ljeti ‘okupiraju’ mnogobrojne brodice pa boravak na vanjskim terasama stvara svojevrsni brodski ambijent, što se odražava i u dizajnu pročelja od lamela u boji tikovine koje asociraju na drvene detalje brodova.

Vanjski prostor je s interijerom povezan velikom staklenom stijenom, što stvara doživljaj da je kuća veća nego što zapravo jest. Upravo se na minimaliziranju granica vanjskog i unutranjeg prostora te funkcionalnih interijerskih potreba temelji koncept interijera koji je uređen u minimalističkom stilu.

U prizemlju se nalazi dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica te prateće prostorije, dok su na katu smještene četiri spavaće sobe s vlastitim kupaonicama. Kontrast grubim materijalima (natur betonu na stropu i kamenim oblogama) i bijelim zidovima su drveni detalji i promišljen odabir tkanina i boja koji ambijent čine ugodnim za boravak. Elementi koji se posebno ističu su ovješeno stubište ‘L’ oblika i ‘custom’ izrađeni bar s mini vinotekom skriven iza velikih kliznih vrata. Svi ugradbeni elementi namještaja izrađeni su prema projektu i detaljima GE+ arhitekata, a akademski slikar Tomislav Ostrman izradio je za obje kuće unikatnu kolekciju slika prilagođenog kolorita s interijerom.

Ukoliko tražite mjesto gdje ćete se moći potpuno opustiti i uživati u mediteranskom krajoliku, Luxury Villas SunRay Primošten pružit će vam sve ono što vam za to treba, bez potrebe da uopće izlazite s posjeda.

Foto: Damir Barić

Projektna tvrtka: GE+ arhitekti

Autori: Gorana Giljanović, Eugen Popović

Projektni tim: Eugen Popović, Gorana Giljanović, Lea Kovač, Marina Šaić

Godina projektiranja: 2017/2018

Godina realizacije: 2020

Učitati još
Zatvori