Požežanka Matija Hiršman naša je svakodnevna Instagram inspiracija – pravo je vrijeme da ju upoznate

Požežanka Matija Hiršman naša je svakodnevna Instagram inspiracija – pravo je vrijeme da ju upoznate

Instagram je svakako jedno od mjesta koje ćemo redovito posjetiti ako nam zafali inspiracije u uređenju prostora. Jedan od profila na koji redovito svraćamo po dnevnu dozu inspiracije je i Lulu Art flower decorations. Iza ovog kreativnog obrta stoji tridesetjednogodišnja Požežanka Matija Hiršman. Za sebe kaže da voli životinje, prirodu, cvijeće, umjetnost, dobre i pozitivne ljude koji zrače. To se svakako vidi i iz njenog kreativnog rada pa smo malo popričali s njom o tome kako je sve krenulo, otkud joj inspiracija i koji su joj planovi za dalje.

Lulu Art flower decorations

Matija kaže da se oduvijek voli kreativno izražavati kroz različite vrste umjetnosti. „Dekoriranje prostora me od malena privlači tako da bih se kao dijete radije igrala uređenja prostora za lutke nego sa samim lutkama. Što se tiče Lulu Arta sve je započelo kad me je moj sadašnji suprug prije nekoliko godina zaprosio. Povodom toga odlučili smo napraviti zabavu za prijatelje. Tada sam shvatila koliko uživam uređivati i dekorirati prostore i raditi s cvijećem na način koji do tada nisam radila. Osim toga oduvijek volim prirodu tako da je to bio pravi spoj ljubavi i užitka. Nakon nekog vremena shvatila sam da od toga mogu zaraditi te sam ubrzo otvorila obrt. Što se tiče imena na njega sam došla sasvim slučajno. Naime naš mačak se zove Lujo, nadimak mu je Lulu. Budući da sam jako vezana uz njega iskoristila sam njegovo ime i stvorila naziv.“

Odgajateljica koja je iz hobija napravila posao

Osim svoje kuće Matija redovito izrađuje bajkovite dekoracije za vjenčanja, krštenja i razne druge prigode. Njezini aranžmani kao iz bajke idealni su za prozračne stolove u šumskim, vilinskim atmosferama. „Usprkos obrtu i dalje sam nastavila raditi kao odgajateljica u dječjem vrtiću. Iako je taj posao iznimno zahtjevan nisam ga se željela odreći jer rad s djecom me ispunjava nekom posebnom energijom jednako kao i cvijeće. Djeca mi svojom neiskvarenošću daju nadu da ovaj svijet možda i ima nade za neko bolje sutra. Preko tjedna dakle radim u vrtiću, a svoje slobodno vrijeme koristim za rad s cvijećem i dekoriranje prostora. To je moje vrijeme za opuštanje i mir.“

Ideje za dekoracije dolaze iz glave

Na njezinom Instagram profilu Lulu Art pronaći ćete inspiraciju za razne dekoracije. Od DIY uređenja prostora, kreacija s cvijećem, dizajnerskih rješenja u uređenju doma. „Ideje s cvijećem uglavnom crpim iz mašte, tako mističan svijet iz bajki, izmišljenih svjetova mašte pretvaram u stvarnost. Što se tiče uređenja prostora, fotografije i videi kuće koje se nalaze na mom IG profilu, zapravo su iz naše kuće u koju smo se nedavno uselili. Stvarali smo je godinama s ljubavlju tako da je s guštom uređujem i rado s drugima dijelim ideje za uređenje“, kaže Matija.

Suprug kao privatni i poslovni partner

Sve dekoracije i kreacije na ovom predivnom profilu sjajno su isprezentirane. Za to su zaslužne i vrhunske fotografije. „Glede fotografija za njih je zaslužan moj suprug Antun. Po struci je grafički dizajner koji u slobodno vrijeme voli fotografirati, tako da smo mi dobar spoj i u privatnom i u poslovnom životu. Profil je dosta zahtjevno voditi jer uvijek imam neke ideje koje volim podijeliti s drugima, a budući da volim da to bude prikazano na kreativan i zanimljiv način potrebno je dosta vremena da se sve to izrealizira. Zahvaljujući Antunu koji mi pomaže u dijelu s fotografijama sve mi je puno lakše. On je moja velika podrška“, zaključuje Matija.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori