Fascinantan samostan na Lopudu obnovljen je u predivno utočište za odmor
Fascinantan samostan na Lopudu obnovljen je u predivno utočište za odmor

Fascinantan samostan na Lopudu obnovljen je
u predivno utočište za odmor

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lopud1483 (@lopud.1483) on

Lopud je jedan od osam otoka i pet otočića Elafita te nezaobilazna destinacija koju vrijedi posjetiti kad ste u Dubrovniku. Nalazi se između Koločepa i Šipana, a poznat je kao otok predivnih pješčanih plaža. Na njemu ćete pronaći i crkvice, kapelice, ljetnikovce dubrovačke vlastele te franjevački samostan Gospe od Špilice koji je nedavno, nakon dugogodišnje obnove, otvoren kao predivan luksuzni kompleks u kojem možete odsjesti.

Ova jedinstvena lokacija proteže se na 5000 četvornih metara, a uključuje samostan iz 15. stoljeća, tvrđavu i predivne vrtove. Nazvan Lopud 1483, u kompleksu se nalazi 5 luksuznih apartmana i jedna od najboljih svjetskih privatnih umjetničkih zbirki. 20 godina se radilo na obnovi i restauraciji, a najbolje ga je opisati kao nešto između muzeja, boutique hotela i duhovnog utočišta.

Lopud 1483 – jedinstveno mjesto za odmor

Cijelo imanje je svih tih godina s ljubavlju obnavljala Francesca Thyssen-Bornemisza i njezina obitelj. Surađivala je sa zagrebačkim studijem Arhitektri koji su pazili na to da svaki aspekt bude pažljivo osmišljen kako bi se sačuvala bogata povijest samostana. Lopud 1483 danas predstavlja živu umjetničku galeriju, dok je 13 originalnih ćelija franjevaca pretvoreno u 5 jedinstvenih apartmana. Svaki od njih ima drvene podove i stropove te čaroban pogled na more ili vrt. Opremljeni su jedinstvenom kombinacijom renesansnog namještaja iz Thyssen-Bornemisza kolekcije, kao i nove komade talijanske dizajnerice Paole Lenti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by studio arhitektri (@arhitektri) on

Neotkriveno otočko svetište

Na vrhu tvrđave nalazi se Sunset Terrace gdje možete uživati u kanapeima i koktelima dok istovremeno uživate u prekrasnom pogledu na Lopud i Elafitske otoke. Wellness ponuda uključuje lokalno nadahnute spa tretmane, dok se na zahtjev može dogovoriti dokazak stručnjaka za meditaciju. Ovo neotkriveno otočko svetište zamišljeno je kao mjesto na kojemu će povijest, umjetnost i istraživanje prirode probuditi sva naša osjetila. Na imanju se nalazi i Sveti vrt s devet postaja namijenjenih za meditaciju, gdje možete uživati u miru, tišini i mirisima raznog bilja koje ublažava tjeskobu.

Osim za privatan smještaj, Lopud 1483 se može unajmiti i za razne evente kao što su rođendani, koncerti, vjenačanja, poslovni skupovi. S obzirom da nudi više lokacija koje se mogu prilagoditi svakom ukusu, idealan je za intimna i sva ostala okupljanja.

Dodatne informacije oko bookinga i svega ostalog što vas zanima možete pronaći na službenoj web stranici.

Foto: Lopud 1483,Instagram, Facebook

Učitati još
Zatvori