Villa Katarina – kamena ljepotica na Pelješcu

Villa Katarina – kamena
ljepotica na Pelješcu

Iznenadne vrućine tjeraju nas da sanjarimo o morskim destinacijama negdje uz šum valova i lagani povjetarac. Daleko od gradske vreve, buke i žamora… U potrazi za lokacijom iz snova naišli smo na velebnu građevinu koja nas je očarala na prvi pogled. Ako još niste čuli, Korta Katarina nalazi se u Orebiću na Pelješcu. Gosti i posjetitelji prvenstveno ostaju opčinjeni samom građevinom koja se elegantnim kamenim pročeljima uzdiže iznad same plaže i mora.

Daljnja iznenađenja slijede ulaskom u hotel jer je čitav interijer ekskluzivan i promišljen do zadnjeg detalja kako bi se svi u vili osjećali posebno. Naime, bilo boravkom ili samim posjetom i razgledom uz stalni smiješak na licu naših gostiju i posjetitelja svaka nova prostorija, soba ili dio hotela pružaju novi doživljaj.

Korta Katarina: odmor o kojem sanjarimo

U svakom prostoru pronaći ćete mnoštvo detalja od kojih možete izabrati sebi najljepši ili najzanimljiviji. Vila Katarina krije mnogo posebnosti, prvenstveno tu je poveznica s vinarijom Korta Katarina. Vina Korta Katarina već su duže vrijeme vrlo dobro prihvaćena kako na hrvatskom tako i na stranom tržištu. Može se nazvati svojevrsnim vinskim hotelom koji svoju gastro ponudu usko veže uz svoje vinske proizvode kojih je svakom godinom sve više. Usklađenost menija s vinima Korta Katarina pruža jedinstveno gastro iskustvo.

Zavirite u grandioznu vilu

Nadalje tu je i njena uistinu prekrasna lokacija uz samu plažu s nesputanim pogledom na otoke i otvoreno more. Na mali kapacitet od samo 10 soba postoji mnoštvo kutaka i prostora u kojima doživljavate vilu različito i svaki put imate drugačije iskustvo. Od vanjskih bazena do mnogih terasa ili interijera koji su svaki za sebe posebni. Vila Katarina je hotel od 5 zvjezdica i u promišljanju interijera i usluga najviše se vodilo pažnje da se uz sav hotelski komfor gostima osigura atmosfera boravka u vili. Baš kao u privatnom luksuznom domu u kojem su vam svi prijatelji i kojem se osjećate ugodno i spokojno.

Hotelski sadržaju su za tako mali hotel uistinu bogati, o čemu svjedoči i visoki broj bodova koji smo postigli prilikom kategorizacije. Vanjski bazen s infinity  i masažni bazen s vodopadom su uistinu jedna od posebnosti. Unutarnji masažni bazen je smješten uz finsku i tursku kupelj. Mali fitness centar je također na raspolaganju. Prostori za masažu i friziranje postoje i obavljaju se po narudžbi. Biblioteka je centralno mjesto za druženje nakon što ste odabrali neko od vina iz našeg vinskog podruma. Svakom gostu nastoji se ugoditi bilo da se radi o usluzi u objektu ili o njihovim željama za aktivnosti i izlete izvan hotela.

Hedonističko gastro iskustvo

Gastro ponuda u samoj Vila Katarina je raznolikog opusa, od  tradicionalnih jela podneblja kao Dubrovačke pašticade, rožate, raznih školjaka, tartufa iz Istre… No i zagorske purice, štrukli , slavonski kulen… Baziraju se na delicije podneblja, ali zbog zahtjevnosti gostiju pokušavaju udovoljiti svačijim nepcima uz primjese moderne kuhinje gdje slažu autorski meni.

Meni od 3 ili 5 slijedova?

Menu se može degustirati u vinariji Korta Katarina uz pratnju vrhunskih vina s najavom tj rezervacijom. Za pripremu specijaliteta zaslužan je chef Ante Valenteković. Trenutacno je na repertuaru menu od 3 ili 5 slijedova:

–       Pršut od gofa mariniran u naranči i limeti s umakom od lavande I perlicama tartufa

–       Rižoto s kozicama i kremom korjena peršina

–       Teleći obraz lagano kuhan sa crustom od poriluka umakom od češnjaka i šafran majoneze

–       Domaće janje s mousseom od tvrdog ovčijeg  sira, mladim povrćem i čipsom od batata

–       Varijacija čokolade od 75 % kaka-a

Pošto nemamo bazni menu nego se konstantno mjenja zbog sezonskih namirnica, suradnja sa sommelierom je jako bitna zbog samog usklađivanja okusa određenog vina i namirnice gdje se ne smiju pobijati u izražavanju nego se moraju spojiti u harmoniju.

Foto: Korta Katarina

Učitati još
Zatvori