Novo mjesto u Mesničkoj u koje ćete uvijek rado svraćati

Novo mjesto u Mesničkoj u koje ćete
uvijek rado svraćati

KCM 28

Kulturni centar Mesnička – novo mjesto u gradu

Kulturni centar Mesnička privatni je klub koji organizira izložbe, koncerte, tribine, scenske nastupe, kvizove, radionice, sajmove i sve vrste predstavljanja umjetnika, a namjera mu je poticanje i razvijanje kulture u Zagrebu. Osnovan je na inicijativu glazbenika Zorana Drlića, čiju su ideju o umjetničkom sinkretizmu prepoznali Borko Rupena i Tihomir Mršić, a trojici prijatelja uskoro se pridružio i četvrti član, Alen Dikmić. Dikmić se jedini bavi ugostiteljstvom, Rupena je glazbenik, a Mršić informatičar, pa taj projekt možemo nazvati sretnim spojem iskustva i entuzijazma. Osim kulture i umjetnosti, Kulturni centar Mesnička promiče obiteljska poljoprivredna gospodarstva i zdravu prehranu, brigu za prirodu i okoliš, pomaže udrugama koje se skrbe za životinje… Planova je mnogo, Drlić namjerava osnovati i izdavačku kuću koja bi zainteresiranim kolegama objavljivala albume na gramofonskim pločama, mediju koji se ponovno vraća u modu.

KCM 27

KCM 26

Prostor Kulturnog centra Mesnička uređen je u eklektičnom retro stilu. U prizemlju će vas dočekati mali, no iznimno ugodan, pozivajuć prostor male galerije KCM, kafić te klub u kojemu se održavaju koncerti. Šarmantno uređeni kafić, osim ugodne, tople atmosfere, udobnih retro komada namještaja iz prošlih vremena, ima i impresivnu biblioteku tako da kavu, čaj ili neko drugo omiljeno piće možete kušati uz dobro štivo. Prilikom uređenja interijera ekipi Kulturnog centra Mesnička pomogao je Renato Huljev, zaslužan za izgled kultnog zagrebačkog kafića Melin.

KCM 20

KCM 18

Što se postava tiče, u maloj galeriji KCM-a posjetitelji trenutačno mogu pogledati radove mladog akademskog slikara Damira Sobote, a koncertni program otvoren je prošli četvrtak, kada je nastupio džez trio Šimuna Matešića. Svaki četvrtak bit će rezerviran za džez, preksutra, 1. veljače, sviraju Nikola Šantek na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima, a tjedan potom, u srijedu 7. veljače, nastupit će Marko Ferlan i Nika Bauman, koji izvode klasičnu glazbu za flautu i gitaru. Na programu su djela klasičnih majstora te slobodna improvizacija s gostom Lukom Čapetom. Zoran je svirao u Filmu Jure Stublića i Radio Luksemburgu (te dobio Porina koji još negdje stoji u skladištu Hrvatske glazbene unije ili Društva skladatelja), Borko svira u desetak bendova i mentor mu je Krunoslav Levačić.

KCM 12

KCM 15

KCM 14

Za više informacija o Kulturnom centru Mesnička i njihovom programu posjetite Facebook stranicu.

KCM 1

KCM 2

KCM 4

KCM 5

KCM 7

KCM 8

KCM 9

KCM 10

KCM 11

KCM 6

Foto: Sanja Jagatić Photography

Učitati još
Zatvori