Ne tako tipična kućica u srcu Zagorja koja može biti vikendica iz snova
Ne tako tipična kućica u srcu Zagorja koja može biti vikendica iz snova

Ne tako tipična kućica u srcu Zagorja koja
može biti vikendica iz snova

U neke se prostore na prvu zaljubite, pogotovo kada osjetite posebnu vibru ili čak samo na fotografijama možete očitati toplu atmosferu, što posebno do izražaja dolazi baš zimi. S niskim temperaturama i prvim pahuljama snijega tražimo mjesta gdje bismo se mogli zagrijati kraj kamina, uživati u vrućem napitku i društvu najdražih osoba.

Kućica u srcu Zagorja

Ovog puta za oko nam je zapela kućica čija je izgradnja tek u planu, a nalazit će se u blizini Huma na Sutli. Za njezin dizajn zaslužan je Planerai koji nudi arhitektonske usluge, a posebno se ističe svojim specifičnim dizajnom interijera. Zahvaljujući njihovom prikazu idejnog rješenja za ovu preslatku kućicu poželjeli smo odmoriti u Zagorju.

Idealno je to mjesto za izlet ili vikend odmor, bez obzira iz kojeg dijela Hrvatske dolazite. Tijekom dana možete napraviti jedan izlet po Zagorju i razgledati poznate dvorce, muzeje te istražiti ovu regiju. Nakon cjelodnevnog istraživanja, odmoriti možete u ugodnoj atmosferi.

Savršena kombinacija kontrastnih tonova i materijala

Kućica s podrumom iznosi oko 70m2 te je idealna za obitelj, a sadržavat će sve potrebno za život. Posebno nam se sviđa ideja kontrasta crnog limenog eksterijera i toplih tonova drvenih ploča interijeru kao i kombinacije njihovih tekstura.

Dnevni boravak kao srce doma

U prizemlju se nalazi ulazni prostor koji je vizualno povezan s prostorom dnevnog boravka i prostora za blagovanje, a iz njega je i pristup malom podrumu. Pored ulaza je kupaonica na koju je naslonjena kuhinja. Najveći dio prizemlja zauzima dnevni boravak koji će imati izvanstandardnu visinu.

U zagrljaju prirode

Na katu je jedna dječja soba i glavna spavaća soba koja preko okruglog otvora ima vizualnu vezu s ostatkom kuće. Unutar spavaće sobe predviđena je još jedna mala etaža za odlaganje sezonske garderobe. Prizemlje se, naravno, preko staklenih stijena otvara na terasu u istoj razini.

Iz Planeraija su nam rekli da obožavaju izazove malih prostora i uvijek uzbuđeno traže drugačija rješenja za udoban i kvalitetan životni prostor, što se svakako oslikava i u ovom projektu. Stoga jedva čekamo vidjeti konačan rezultat.

Foto: Planerai

Učitati još
Zatvori