Ako ste željni istinskog odmora, svidjet će vam se ova kuća s bazenom u blizini Dubrovnika
Ako ste željni istinskog odmora, svidjet će vam se ova kuća s bazenom u blizini Dubrovnika

Ako ste željni istinskog odmora, svidjet će vam se ova kuća s bazenom u blizini Dubrovnika

Zamislite ljetni dan na Mediteranu. Osjetite toplinu sunca kako grli vašu kožu u podne, dok vas miluje lagani povjetarac lavande i ružmarina. Kušajte svježe smokve i rajčice iz vrta. Slušajte zvukove marljivih pčela i cvrčaka koji pjevaju u šumi. Zaplivajte uživajući u prekrasnom pogledu na slikovite brežuljke čempresa i morski horizont. Zamislite da noću sjedite na terasi i gledate zvijezde. Scenarij je to koji smo zamislili čim smo ugledali ovu morsku kuću. Nadamo se da će i vas topli interijer i zeleni eksterijer osvojiti kao što je i nas.

Konavoska kuća

Nudeći vam mirno i ugodno utočište od užurbanog svakodnevnog života, Meridiem Holiday Home nalazi se u Konavlima, najjužnijoj općini Dubrovnik, malom selu Radovčići. Konavle su općina bogate povijesti i tradicije te prirode koja na malom području nudi planine, polja, rijeke i more, čime su u bližoj okolici i dostupni brojni sadržaji za goste. Smještena između planina Konavala i Jadranskog mora, s prekrasnim pogledom na slikovita cipresna brda i morski horizont ova je kuća prava oaza mira.

Okružena mediteranskim vrtom

Meridiem kuća za odmor energetski je učinkovita i eco-friendly kuća za odmor, sagrađena ove godine. Za ime Meridiem vlasnici su se odlučili upravo zato što označava jug, a kuća se nalazi u najjužnijoj hrvatskoj općini, te ujedno i podne, kao doba dana kada je sunce najsnažnije, sve kako bi predstavili taj ljetni sunčani dan na jugu.

Od ovog ljeta dostupna je za najam, prima 6 osoba, ima 3 spavaće sobe i 2 kupaonice. Kuća je okružena mediteranskim vrtom u kojem rastu između ostalih i lovor, ružmarin, timijan, majčina dušica, menta i smokve. U vrtu je i bazen, grill te stol za al fresco dining kao i par kutaka za uživanje u hladu. Kuća ima predivan pogled na brežuljke s kojih se uzdižu stabla čempresa te more podno konavoskih stijena. Isto tako, smještena je uz obiteljski vrt te je samim time gostima na raspolaganju svakodnevno svježe voće i povrće.

Obiteljska priča

Kuća je sagrađena i uređena uz veliku pomoć i trud obitelji i prijatelja, kaže nam vlasnica Marija Cvjetković i nastavlja: Posebno je zaslužan moj tata koji je vlastoručno sagradio 150 metara kamenih međa koji okružuju kuću i vrt. Isto tako, osmislio je i zasadio mediteranski vrt u kojem se nalaze brojne začinske i aromatične biljne vrste autohtone za konavosko područje.

Biljke u vrtovima odabrane su posebno kako bi se mogle lako prilagoditi ovoj mikro lokaciji i vrućoj mediteranskoj klimi kako bi uštedjeli vodu. Voće i povrće uzgaja se na ekološki prihvatljiv način, bez upotrebe kemikalija. Odsjedanjem u kući za odmor Meridiem možete kušati svježe voće i povrće s crvenim vinom i maslinovim uljem proizvedenim na obiteljskoj farmi.

Kuća je uređena kako bi se gosti koje dolaze na odmor osjećali kao kod kuće, pružajući iskustvo opuštenog odmora u neposrednom kontaktu s prirodom. Najbolje je da se i sami uvjerite u ljepotu ove morske ljepotice, a sve detalje možete pronaći na Airbnb stranici.

Učitati još
Zatvori