Kuća smještena tik uz rijeku Gacku stvorena je za bajkoviti odmor u Lici

Kuća smještena tik uz rijeku Gacku
stvorena je za bajkoviti odmor u Lici

O Gorskom kotaru i Lici puno smo pisale proteklih mjeseci. Ove dvije regije prošle su zime bile hit destinacije pa su ljudi iz svih krajeva Hrvatske vikendima uživali u snježnoj idili i zimskim aktivnostima. S dolaskom toplijih dana, priroda se zazelenila pa su mnoge lokacije u ovom dijelu Lijepe naše ponovno postale omiljene destinacije za izlete i boravak na otvorenom. Jer, nema boljega od uživanja u netaknutoj prirodi i čistom zraku.

U Gorskom kotaru i Lici možete pronaći i divne kuće za odmor, poput ove nazvane Arupium koju vam danas predstavljamo. Oni koji su bili kažu da ćete se u ovo mjesto zaljubiti čim vidite fotografije, dok će vas uživo dočekati prava bajka.

Kuća napravljena s dušom

Kuća Arupium nalazi se u neposrednoj blizini rijeke Gacke, svega 3 km od središta grada Otočca. Kuća je površine 60 m te je kompletno opremljena. Sastoji se od dvije spavaće sobe, kupaonice, kuhinje te dnevnog boravka, a u njoj maksimalno može odsjesti 5 osoba.

Vlasnici Goran i Jasmina Sekula, kuću su kupili u derutnom stanju, potpuno ju obnovili i namjestili novim namještajem koji su većinom izradili sami. “Gotovo sav proces uređenja smo izveli sami svojim radom, osim onih stručnih gdje smo morali radi brzine izvođenja radova i rokova potražiti pomoć stručnih osoba. Promijenjeno je sve, od instalacija, vode i struje, podova, grijanja, zidova, krovišta, izolacije do promjene cjelokupne vizure dvorišta i vrta, pristupa do same vikendice, ograda i šetnica”, ispričao nam je Goran.

Namještaj su birali tako da estetski odgovara, da ima priču i, naravno, da je kvalitetan te da na taj način opravdava cijenu najma. Kuhinja, blagovaonski stol, klupe, noćni ormarići i stolić napravljeni su od punog drveta (javor, brijest, jela).

“Interijer i eksterijer smo osmislili sami. Recimo, od stare nadstrečnice iskoristio sam drvo da napravim zid u sobi, toaletni stolić i okvir za ogledalo. Odbačene fotelje koje su od punog drva smo restaurirali, tapicirali i obojili pa su sada zgodan detalj u prostoru. Kroz interijer se provlači kamen, isto kao i vani, gdje su stepenice načinjene od tog istog kamena, kao i parkiralište. Kako se bavim amaterski fotografijom, u prostoru sam postavio svoje fotografije motiva s rijeke Gacke”, pojašnjava Goran.

Imanje koje osvaja na prvi pogled

No, ono što ovaj objekt čini još posebnijim definitivno je dvorište, zelenilo i rijeka Gacka. S terase na kojoj se nalazi jacuzzi pruža se prekrasan pogled na Gacku te crnogorične i bjelogorične ličke šume. Upravo je izlaz na rijeku bio glavni razlog zašto su se vlasnici i odlučili na kupnju ove kuće. A osim prekrasne okoline, kuća ima i terasu na kojoj se nalazi manji vrtni roštilj uz koji se možete opustiti, pripremiti si večeru ili ručak, a nerijetko i samo upaliti vatru dok uživate u čaši nekog finog vina.

Kuća Arupium s radom je krenula u lipnju 2019. pa pitamo Gorana kakvi su dojmovi. “Sada, kada je iza nas prošao ciklus od dvije godine, možemo reći da su naša ideja, trud i odricanje imali smisla i da je rizik investicije bio prihvatljiv. Gosti su zadovoljni, o čemu govore i recenzije. Imamo goste koji nam se vraćaju, koji nas rado preporučuju. Moram naglasiti da na ovom području ima izuzetno lijepih i kvalitetnih smještaja te da mi nismo jedini, ali smo možda malo više svoje osobnosti dali u sve to pa nas gosti kao takve i prepoznaju.”

Uz sve navedeno, Goran kaže da je ispred njih još puno posla. “Imamo u planu urediti pomoćne zgrade koje se nalaze uz vikendicu te u njima postaviti jednu malenu wellness oazu i napraviti društvenu prostoriju za boravak tijekom zime uz otvoreni kamin.”

Kuća Arupium dostupna je za najam tijekom cijele godine, a u nastavku vam donosimo još fotografija.

Foto: House Arupium

Učitati još
Zatvori