Zašto su detalji u interijeru važni? Otkrila nam je Kristina Bradač Radić
Zašto su detalji u interijeru važni? Otkrila nam je Kristina Bradač Radić

Zašto su detalji u interijeru važni? Otkrila
nam je Kristina Bradač Radić

Vrijeme je okupljanja kada možda i najviše pažnje poklanjamo dekoraciji. Razmišljamo o dekoru stola, ukrasima u domu, kako bi obilježili praznik i pritom u lijepom prostoru ugostili nama najdraže ljude.

No nisu samo blagdani povod za posebno uređivanje stola ili cijelog doma. Povod mogu biti kućne zabave, druženja s prijateljima kada iz neznatne prigode imate priliku stvoriti jednu inspirativnu priču u svojem domu kojom ćete razveseliti sve drage ljude. A ako nas pitate, savršeno dekoriran dom prema našoj osobnosti i guštu voljeli bismo imati stalno.

Zašto pažnju posvetiti dekoraciji?

To najbolje zna Kristina Bradač Radić kojoj je dizajn interijera profesija i koja se posebno odlučila fokusirati na dekoriranje prostora, kako za posebne prigode, tako i za svakodnevni život. Dekor unosi život u prostor, daje mu onu individualnu crtu koju će cijeniti svaki esteta, put k izražavanju vlastitog karaktera kroz detalje.

“Primijetila sam da na tržištu nedostaje usluga koje bi se bavile dekoriranjem životnih prostora. Mnogi projekti preuređenja završavaju samo na unošenju namještaja u sobe, što u konačnici daje hladnu sliku o vlasniku, kao da se ulaskom u prostor nalazimo u salonu namještaja. A detalji dekora ono su što će domu podariti život,” govori Kristina.

Detalji dekora ono su što će domu podariti život.

Detalji će upotpuniti prostor

Kupiti pravu vazu, umjetnička djela, okvire, ukrasne sitnice koje će se uklopiti u viziju pojedinca možda zvuči kao vrlo jednostavan zadatak, no svatko tko je ušao u proces preuređenja zna da je to onaj final touch koji zaista stavlja točku na “i” kod utopljavanja prostora. I da, definitivno nije lako odabrati detalje koji bi u konačnici komunicirali što želite, činili kompletnu sliku jedne priče o lijepom domu.

Nije rijetkost da ljudi uposle arhitekta i dizajnera interijera koji im taj završni izgled ne isporuče te onda samostalno ulaze u kupovinu detalja kojoj možda i nisu vični. Živjeti u lijepom prostoru koji inspirira i potiče pozitivnu energiju zasigurno je svakome želja, no možda smatra kako u tome ne može ili ne zna kako biti uspješan. Tu stručna ruka i oko itekako mogu olakšati cijeli proces.

“Detalji čine dom. Komuniciraju tko u njemu živi. Putem odabira knjiga, umjetničkih djela, boja, vizura, flore. Ispuniti lijepu vazu cvijećem i postaviti je na ključno mjesto u domu odmah evocira pozitivnu energiju, odaje dojam da se o domu netko brine, da u njemu uživa. A zaista nije kompliciran zadatak”, dodaje Kristina.

Detalji čine dom.

Kako bi dočarali tu sliku poigrali smo se bojama i detaljima te osmislili ideje koje i vama mogu biti inspiracija.

Naš povod za druženje ovog je puta bilo postavljanje uskrsnog stola. Kristina je kreirala dvije priče na svojoj terasi uz koje bi svako okupljanje oko stola bilo podignuto na drugu razinu. Inspiracija za prvu priču bio je minimalizam, a za drugu vatromet boja.

Dvije vizualne priče

Tako je Kristina kombinirala bijeli stolnjak s crno-bijelim vazama, keramičkim dekoracijama, a i limuni su poslužili kao dodatan vizualni moment.

Za predivne cvjetne aranžmane bio je zadužen Tulip studio – njihovi efektni rainbow tulipani i gipsofile savršen su odabir za proslave, čak i one najmanje, kućne. Putem Instagram profila i navedenog broja telefona možete ih angažirati za svoje privatne zabave.

Ranunkule na visokim stapkama, ruže u ružičastim tonovima ispunile su jednako visoke vaze. Grane iz Kristininog vrta poslužile za podizanje cvjetne priče na novu razinu, kao i bogate hortenzije te karanfili.

Plavi laneni stolnjak na istom je stolu poslužio kao platno na kojem su se slagale visoke plavo-bijele vaze chinoiserie uzorka. Kombinacija vintage komada s Britanca i modernih vaza iz trgovine Marnic stopila se s tanjurima istog uzorka, rebrastim čašama i zlatnim priborom za jelo.

A da je zaista riječ o uskrsnom stolu potvrdili su detalji u obliku keramičkog bijelog zeca i artisanski izrađenih keksića iza kojih stoji Instagram profil Blue Monet i vlasnica Suzana Božić.

Tako su stolovi uz pomoć detalja oživjeli u dvije priče koje uz naše ideje nije teško replicirati.

Foto: Sanja Jagatić

Video: Journal.hr

Učitati još
Zatvori