Autentična kamena kuća u predivnim Kotlima stvorena je za odmor kakav želimo
Autentična kamena kuća u predivnim Kotlima stvorena je za odmor kakav želimo

Autentična kamena kuća u predivnim Kotlima
stvorena je za odmor kakav želimo

U posljednjih nekoliko godina mnogi su domaći i strani turisti otkrili Kotle, predivno mjestašce u unutrašnjosti Istre koje privlači predivnom prirodom, prvenstveno slapovima i prirodnim ‘bazenima’ s vodom tirkizne boje.

Kotli – prirodni raj u unutrašnjosti Istre

Kotli se nalaze istočno od Buzeta, u dolini Rečine, čije vode, nakon spajanja s pritokom Dragom, tvore rijeku Mirnu. Maloprije spomenuti ‘bazeni’ nastali su upravo zahvaljujući Mirni koja je u kamenom vapnencu napravila kotlaste udubine po čemu je cijelo selo dobilo ime. Zbog izolacije Kotli su sačuvali ruralni izgled s kraja 19. stoljeća, a od nekadašnjih 60 mlinova, još je samo jedan u funkciji. Selo se sastoji od svega 15-ak kuća, a u nekima od njih možete i prespavati.

Villa Kotli Stone House

Jedna od njih je Villa Kotli Stone House, predivna kamena ljepotica koja gostima nudi autentičan odmor. Radi se o 300 godina staroj kamenoj kući koja je prije tri godine potpuno renovirana i pretvorena u divnu oazu za odmor iz snova. Kuća se sastoji od 3 spavaće sobe i u njoj može ukupno boraviti sedam gostiju. Potpuno je opremljena sa svime što bi vam moglo zatrebati tijekom boravka, dok istovremeno odiše tim starinskim šarmom.

U prirodnim bazenima ovog predivnog mjesta možete se i okupati, no imajte na umu da tijekom ljeta korito zna biti suho pa ukoliko ciljate na brčkanje u vodi, Kotle je najbolje posjetiti u proljeće ili na jesen. Iznad se nalazi i jedna konoba u kojoj možete kušati istarska jela dok istovremeno uživate u prekrasnom pogledu.

Nakon uživanja u svemu što ovo malo mjesto nudi, povratak u vilu Kotli Stone House zvuči kao savršen završetak jednog lijepo provedenog dana. Sve dodatne informacije oko rezervacije kuće možete pronaći ovdje ili na Instagramu.

Foto: Airbnb, Instagram

Učitati još
Zatvori