U Zagrebu se otvorio novi frizerski salon čiji interijer osvaja na prvu
U Zagrebu se otvorio novi frizerski salon čiji interijer osvaja na prvu

U Zagrebu se otvorio novi frizerski salon
čiji interijer osvaja na prvu

Kada je riječ o frizerskim salonima, oni su danas postali puno više od mjesta za dobru frizuru. Stručnost i profesionalnost zasigurno su na prvom mjestu prilikom odabira frizera kojem ćemo s povjerenjem prepustiti brigu o izgledu i zdravlju kose, ali sve se više vodi računa i o dizajnu prostora te cjelokupnom iskustvu klijenata koji u salonima često provode i po nekoliko sati. Zagreb je odnedavno bogatiji za pravu umjetničku frizersku oazu, koja svoje klijente izvlači iz stresa i užurbanog života te uvlači u poseban svijet. Riječ je o Karmell Atelieru koji povezuje stručnost, vještinu, inspiraciju i vedri duh vlasnice Mirne Barišić te je zaokružen nesvakidašnjim konceptom dizajna interijera koji potpisuje poznata zagrebačka arhitektica Mirta Mujačić Đaković, iz studija Design MM Projekt.

karmell atelier
karmell atelier

Inspiracija za Karmell Atelier

Karmell Atelier se smjestio u Ulici Nikole Tomašića 6, udaljenoj samo desetak koraka od umjetničkog djela Martićeve ulice koja neodoljivo podsjeća na londonski Covent Garden, a prostire se na 120 kvadrata podijeljenih u individualne oaze koje omogućavaju topao i ugodan višesatni boravak. Vlasnica Mirna, svoje je iskustvo ovim projektom spojila u smislenu cjelinu, a upravo je zbog učenja od najboljih britanskih majstora frizerstva interijer Karmell Ateliera inspiriran londonskim stilom uređenja. Salon je dobio ime po izraelskom brdu Karmel, što u prijevodu znači „Božji vinograd“, a s obzirom na vedrinu i ambicioznost vlasnice i uređenje salona vođeno je istim. Ideja prostora je sadržajnost detalja kroz koloristički bogat koncept koji klijenticama svakim dolaskom otkriva nešto novo i drugačije.

karmell atelier
karmell atelier

Vlasnica je bila na usavršavanju u Londonu

Igra naizgled nespojivih boja u prostornosti daje interijeru poseban umjetnički pečat autentičnosti i cjeline. Dodatak crnog kroma, staklenih polica i lustera ostavlja dojam elegancije i refleksije u prostoru. S druge strane, antičke statue koje je vlasnica donijela iz Londona upotpunjuju dizajn u kolorističkoj, ali i stilski otkačenoj dimenziji. Neobičan pristup njihovoj drevnosti u obliku živih boja u kombinaciji s avangardnim elementima prostora ostavlja dašak inovativnosti, ali ujedno i bezvremenosti ovog ateliera.

Vlasnica Mirna Barišić je zbog želje za usavršavanjem u London otišla sa samo 21 godinu gdje je radila u jednom od najprestižnijih frizerskih salona, Nicky Clarke i Blade Soho na Mayfairu. Okusila se i u ulozi freelancerice te je nakon brojnih snimanja dobila posao u agenciji Art Partner koja postoji samo u Londonu, Parizu i New Yorku. Time su joj pružene brojne prilike za rad na ekskluzivnim modnim brendovima i časopisima poput Voguea, Marie Claire te London Fashion Weeka.

karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier

Posebne tehnike

“Tim ljudi koji radi u Karmellu dio je umjetnika s dugim stažom, profesionalci koji su pomno birani za rad po protokolu u kojem je najbitnije klijentima pružiti ugodnost prilikom dugih sati u salonu, zbog čega je salon tako i interijerski osmišljen. Neki su specijalizirani za stajling i koloristiku kose, a u našem su timu i jedini edukatori u Hrvatskoj za ugradnju Greath Lenghts ekstenzija. Karmell je iz tog razloga i Atelier jer je radionica za sve te umjetnike koji žele i znaju raditi po posebnim tehnikama Karmella, koje sam naučila u Londonu, poput posebnih tehnika feniranja te zagrijavanja kose putem Rollerball klimazon uređaja, kao i FibreHigh tehnika pramenova koja radi najprirodniji izgled obojane kose”, izjavila je vlasnica Mirna Barišić.

karmell atelier
Mirna Barišić
karmell atelier
karmell atelier

Bar u salonu

Čekaona salona inspirirana je udobnošću dnevnog boravka i klijenticama pruža mogućnost korištenja tablet uređaja s Netflixom i drugim zabavnim sadržajem, a prostor ima i zaseban dio posvećen profesionalnim konzultacijama. Dio Karmella koji ga čini drugačijim od svih ostalih salona jest centralni bar u kojemu se klijentice mogu opustiti te naručiti svoje omiljeno piće ili delikatese iz probrane ponude. Tehnički dio salona sastoji se od otoka s osam radnih jedinica. Rollerball predstavlja dio za opuštanje prije pranja kose pod uređajem koji ubrzava i pospješuje proces koloracije, a ovaj kutak odiše i intimom londonske knjižnice. Color bar namijenjen je klasičnom pranju kose i samoj koloraciji dok je spa zona specijalizirana za posebno prilagođene masaže vlasišta i dubinske tretmane kose koji za sada kao takvi postoje jedino u Karmellu. Ovaj dio prostora potpuno je odvojen od ostatka, a iskustvo obogaćuju personalizirana glazbena lista, prigušena rasvjeta i ležeće stolice s funkcijom Shiatsu masaže.

Više informacija o Karmell Atelieru može se pronaći na službenom Instagram profilu, a uskoro će biti objavljena i službena web stranica.

karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier
karmell atelier

FOTO: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori