Kamin u središtu zbivanja – vikend doza najljepših interijera

Kamin u središtu zbivanja – vikend
doza najljepših interijera

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ERIN (@mytexashouse) on

Dobro je poznata izreka da kamin od kuće može napraviti dom. U interijerima nikada ne gube na popularnosti jer osim funkcionalne imaju i onu estetsku funkciju, stoga su kao stvoreni za sezonu koja je pred nama. Kamin je najčešće dio spavaće sobe ili interijera dnevnog boravka jer oplemenjuje prostor i stvara osjećaj ugode i zadovoljstva. Organizacija namještaja u sobi idealno je svojim vizurama usmjerena prema kaminu koji tada postaje središte zbivanja prostorije. Osim što unose luksuz i eleganciju u dom, danas su dizajnirani tako da vam nisu potrebne renovacije ako se odlučite za kupnju jednog. Malo koji kućni element je uspješan u stvaranju opuštene atmosfere kao kamin. Novi modeli maštovitog dizajna vješto spajaju moderno i tradicionalno te nas svakodnevno ostavljaju bez daha. Kako se kamin ovog vikenda našao u središtu zbivanja pogledajte u najljepšim interijerima Instagrama.

Asocijacije na kamin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mollie @designlovesdetail (@designlovesdetail) on

Kamin se tradicionalno koristio u svrhu grijanja palača, dvoraca, ali i kuća na selu. Iako su se dizajnom razlikovali funkcija im je bila ista. Danas se najčešće koriste za stvaranje tople, romantične atmosfere idealne za jesenske i zimske dane. Pomisao na kamin mnoge će vratiti u djetinjstvo. Pucketanje vatre, stolac na ljuljanje i čitanje najljepših bajki idilična su slika koju danas gledamo na blagdanskim filmovima. Kamin je simbol topline i bliskosti, a podsjeća na blagdane, darivanje, snježnu atmosferu i obiteljsko okupljanje. Zeleni vijenci, svijeće, knjige i imela koja ležerno pada s kuteva kamina  idealna su slika blagdanskog dnevnog boravka. Oživite uspomene i kreirajte modernu bajku ove jeseni u svome domu uz pomoć kamina.

Spoj tradicionalnog i modernog

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Button Helmick (@helmick_hacienda) on

Dekorateri i dizajneri složit će se da poseban ugođaj naročito u hladnim danima, daju boje i materijali. Plamen vatre obasjat će prostoriju nježnom žutom, narančastom, crvenom i smeđom bojom te vizualno ugrijati prostor. Masivni kamini savršeno se uklapaju u prostrane boravke i velike sobe. Debeli okviri ostavljaju dovoljno mjesta za mnogo drva i vatru koja će pucketati do dugo u noć. Kamini u modernim domovima imaju funkciju pregrade, pa se često smjeste u zid koji odvaja prostorije. Oni manji su pak idealni za današnje moderne stanove u kojima je svaki kvadrat prostora dragocjen. Uz klasične materijale kamini se danas oblažu imitacijom mramora, industrijskim betonom, metalom ili knaufom. Inspiracije za dekoriranje kamina u jesenskoj i blagdanskoj sezoni ne nedostaje, a na vama je da se uputite u potragu savršenog kamina za vaš dom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chesneys (@chesneysny) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RusticsHandcrafted@gmail.com (@rusticshandcraftedco) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by American Design International (@americandesign_int) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Loren (@bluebarnandcottage) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Loren (@bluebarnandcottage) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A S H L E Y P E T R O N E (@arrowsandbow) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ann-Cathrin Wahlgren (@anncathrinwahlgren) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PRINSESSAVANESSA (@prinsessavanessa) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Art of Fire (@theartoffirenz) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori