Obiteljski projekt kamene vile na Braču koji zove na dugo, toplo ljeto
Obiteljski projekt kamene vile na Braču koji zove na dugo, toplo ljeto

Obiteljski projekt kamene vile na Braču
koji zove na dugo, toplo ljeto

Smještena u malom mjestu Dol na otoku Braču, udaljena svega 2 km od plaže, Villa Ani svojim gostima pruža odmor u miru, tišini i dalmatinskom ambijentu te blizinu svih sadržaja koje ovaj otok nudi. Ova prostrana, moderno uređena kamena ljepotica svojim osigurava potpunu privatnost u pažljivo uređenom ograđenom dvorištu. S obzirom da je dijelom ukopana u brežuljak, s terase bazena pruža se pogled na prekrasnu dalmatinsku vizuru i u daljini more.

Villa Ani u mjestu Dol

Dol je eko-etno selo, pitoreskno mjestašce udaljeno od mora svega dva kilometra. Tradicionalne kućice pokrivene kamenim pločama, čudesne špilje od zrnatog kamena zvanog hrapoćuša i dolina vinograda nikoga ne ostavi ravnodušnim. Često gosti kažu da im je Dol poput muzeja na otvorenom.

Villa Ani broji površinu od 270 m2 i 300 m2 okoliša. Sastoji se od tri etaže, vanjskog dijela s ljetnom kuhinjom, kaminom, grijanim bazenom sa slanom vodom i lounge dijelom gdje gosti provode najviše vremena. Villa je prostrana i komforna. Na tri etaže nalaze se 4 sobe, 3 kupaone, kuhinja i dnevni dio, praonica rublja, garaža.

Villa Ani Brač
Villa Ani Brač
Villa Ani Brač

Obiteljski projekt

Villa Ani je projekt na kojem je radilo nekoliko generacija jedne obitelji. Svi su zajedno ostavili mnogo truda, ljubavi i želje da zaista naprave nešto čime će se ponositi.
Vlasnici su supružnici Gospodnetić. Vlasnik je projekt osmislio sam, zamišljajući ga još od dječačkih dana i zajedno sa svojim ocem, koji je inače “meštar o’ kamena”, sproveo ideju u djelo pod paskom arhitekta Luke Kukavičića iz Splita. “Što se tiče interijera to je bio moj dio posla. Nije bilo baš jednostavno. Bez obzira što toliko volim unutarnje uređenje, tad sam bila novopečena majka pa se sam sve obavljala s malom bebom od par mjeseci. Suprugova majka bila je ta koja je dočekivala cijelu ekipu s gradilišta toplim obrocima. Definitivno mogu reći da je zaista obiteljski projekt jer je svatko dao maksimum onoga što je bio u mogućnosti”, govori nam vlasnica Margita Gospodnetić.

Villa Ani Brač

Kamena ljepotica

Kamen kojim je građena vila je autohtoni brački kamen koji su kupovali sa svih strana otoka gdje su se rušile stare kuće i ponovno ga obrađivali. Dio kamena je čak sa stare splitske rive. Kamene ploče na krovu također imaju svoju povijest. Drvo je izrađivala stolarija Vuljanić iz Karlovca.

“Naša zamisao bila je da sagradimo kuću koja će pričati povijest otoka. Kompletno sagrađena od bračkog kamena u kojoj će se gosti osjećati kao kod kuće, u kojoj će imati dostupne sve eko proizvode koje imamo u ponudi OPG-a. Ulje, vino, povrće koje im je dostupno u vrtu pored kuće, svježa jaja, riba na rivi u susjednim Postirama. Definitivno težimo nečem održivom i autohtonom, i sigurni smo da je to pravi smjer u kojem želimo ići. Mnogo gostiju rezervira svoj idući dolazak pri samom odlasku i to nam je najveća nagrada”, za kraj govori Margita.

Svoj smještaj u Villi Ani možete rezervirati ovdje.

Villa Ani Brač
Villa Ani Brač
Villa Ani Brač
Villa Ani Brač
Villa Ani Brač
Villa Ani Brač

Foto: Villa Ani

Učitati još
Zatvori