Kalklitir boje i dalje su veliki hit u bojanju zidova, a sada ih možete nabaviti na super popustu

Kalklitir boje i dalje su veliki hit u bojanju zidova, a sada ih možete nabaviti na super popustu

Kalklitir je obiteljska tvrtka specijalizirana za prirodne boje koja se temelji na vještinama i obrazovanju dekorativne slikarice Audur Skule.

Kalklitir = Kalkpaint (vapnena boja). Litir na islandskom jeziku znači boja, a budući da je pet članova obitelji koja vodi ovu tvrtku rođeno na Islandu, jasno vam je kako je nastao naziv.

Ono što je jako važno za naglasiti jest to da su boje netoksične. Kalkpaint sadrži vapno (kalcijev dihidroksid) i ima visoku pH vrijednost od 12 (to je visoko alkalni proizvod). Kada se pomiješa s vodom, sadrži manje od 5% veziva i nema plastičnu foliju i boja je VOC free (volatile organic compounds). Ni jedan od pigmenata (mineralni ili zemni oksidi) koji se koriste u proizvodnji nije opasan. Dok se suši na zidu, samo voda isparava, nema štetnih isparavanja i nakon sušenja boja je potpuno sigurna za boravak u prostoriji. Vapno, zbog njegove visoke alkalnosti, ubit će plijesni i gljivice i pomoći spriječiti rast gljivica na površini. U boju se ne dodaju nikakvi konzervansi.

Boja je u prahu i pakirana je u jako lijepe vrećice. Kada miješate prah s vodom, radite to u dobro ventiliranoj prostoriji, pored prozora ili na balkonu. Možete miješati s pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice.

X TEHNIKA BOJANJA

Kako bi dobili ovaj cloudy efekt na zidu, boju trebate nanositi X tehnikom bojanja. Boja se nanosi širokim kistom za bojanje, ne s valjkom. Da bi vam bilo jasnije, pogledajte video. To je vrlo jednostavna metoda bojanja, nemojte da vas uplaši zato što niste prije tako bojali zidove. Ako se odlučite za X tehniku bojanja, dodajte 10% više vode u smjesu. Pripazite da uvijek ocijedite kist prije nego li prinesete kist zidu. Preporuka je da boju nanesete u dva sloja. Kada krenete s bojanjem, ne prekidajte dok ne završite cijeli sloj. Prvo pobojajte rubove, kao kada slažete puzzle pa prvo složite okvir. Boju nanosite od vrha prema dolje. Još jedna ideja je bojati s desna na lijevo pa obratno, kako bi nanos bio ravnomjeran.

Ovakav način bojanja i Kalklitir boje su jako popularne na sjeveru Europe kod blogera, još više informacija o njemu možete pročitati ovdje, a trenutno je aktualan odličan popust na boje na Kalklitir stranici, i to od 25% po kili boje. Jedna kila boje pokriva oko 8 metara kvadratnih u dva premaza. Požurite ih nabaviti jer popust traje do četvrtka!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori