Izdvojili smo nekoliko ideja kako urediti dnevni boravak za Božić
Izdvojili smo nekoliko ideja kako urediti dnevni boravak za Božić

Izdvojili smo nekoliko ideja kako urediti
dnevni boravak za Božić

S blagdanskim danima, dolaze i razni božićni ukrasi i raznih detalja za uređenje doma. Inspiracija je pregršt, no trebamo odlučiti kako ćemo urediti dom za blagdane. Iako je Badnjak stigao, osim božićnog drvca, valja urediti i dom u blagdanskom duhu. Dnevni boravak ipak je središte u ovim veselim danima, stoga imamo nekoliko odličnih prijedloga kako ga urediti.

Dnevni boravak

Uz kuhinju, dnevni boravak je prostorija u kojoj tijekom blagdana provodimo najviše vremena. Tu držimo bor, okupljamo se s prijateljima i obitelji, odmaramo nakon obilnog ručka i uživamo u omiljenim božićnim filmovima.

Svatko na svoj način uživa u ukrašavanju doma uoči Božića, a ideja je zaista mnogo. Nije bitno hoćete li iskoristiti prošlogodišnje ukrase ili kupiti nove, važno je da se osjećate ugodno. Stvaranje savršene božićne atmosfere u domu nije samo zabavno obiteljsko poslijepodne, već će vam prostor učiniti ugodnim mjestom za uživanje tijekom cijelih blagdana.

dnevni boravak

Odlučite se za sofisticirane neutralne boje

Ništa ne govori Božić kao svjetlucavi zlatni i srebrni ukrasi koji se lijepo slažu s neutralnim bojama. Zamijenite svakodnevne ukrasne jastuke za kauč onima ukrašenim perlama ili sjajnim nijansama kositra i ružičastog zlata.

Srce dnevnog boravka u blagdanskim danima je svakako božićno drvce. Kada je riječ o idejama za ukrašavanje božićnog drvca, odaberite mliječne nijanse i dodajte ukrase od ledeno ružičaste i prigušeno zlatne boje koje će se odlično stopiti s toplim bajkovitim svjetlima.

Stolić za kavu ukrasite kuglicama i lampicama koje ste smjestili u veliku staklenu zdjelu, što će doprinijeti romantičnoj atmosferi, posebice u dugim i hladnim zimskim noćima.

Dnevni boravak za Božić
Dnevni boravak za Božić
Dnevni boravak za Božić

Skandinavski stil

Skandinavski stil uređenja interijera i dalje je vrlo popularan, a jasno nam je i zašto. Bez puno muke možete postići ugodan, a opet privlačan prostor. Čiste linije i neutralne nijanse u spoju s mekanim i prirodnim tkaninama unijet će dašak topline u dnevni boravak.

Dnevni boravak za Božić
Dnevni boravak za Božić

Rustikalni stil za cozy atmosferu

Kako bi stil bio jednostavan i nenametljiv, birajte prirodne materijale poput drva, prirodne tkanine i ukrasa poput češera, božićnih biljaka te im dodajte blagdanski sjaj. Drvo se odlično spaja s crvenim i zelenim tonovima te lampicama u toplim bojama.  Prostor upotpunite krznenim tepisima i toplim dekicama.

ukrasi za Božić dnevni boravak
ukrasi za Božić dnevni boravak
ukrasi za Božić dnevni boravak
rustikalni božićni detalji

Glamurozno, a jednostavno

Za glamurozan izgled dnevnog boravka, odlučite se za nijanse kobaltno plave, plavozelene i tamnoplave, koje će u kombinaciji sa zlatnom bojom izgledati savršeno. Ukrasite drvce kuglicama u istim nijansama, a boravak upotpunite svijećama svih oblika i veličina.

Prostor će svakako podignuti i ogledalo u kojem će se reflektirati svi ukrasi, svijeće i lampice. Za dašak topline tu su krzneni tepisi i dekorativni jastuci od mekanih tkanina.

Dnevni boravak za Božić
Dnevni boravak za Božić

Unesite boje u prostor

Jedna od mnogih prekrasnih stvari kada je u pitanju božićno ukrašavanje jest da doista postoji tema za svakoga. Neki ljudi vole dati sve od sebe, dok drugi vole malo suptilniji pristup.

Ako u vašem dnevnom boravku prevladava bijela boja, nekoliko pomno odabranih boja učinit će veliku razliku u stvaranju savršenog božićnog duha. Odaberite ukrase crvenih boja, poput jastuka, dekica, a kamin ukrasite zelenim lišćem.

Dnevni boravak za Božić
ukrasi za Božić žuto
ukrasi za Božić žuto

Metalni detalji

Kombinacija metalnih detalja s toplijim bojama kao što su žuto zlato, srebro i ružičasto zlato pomaže u stvaranju privlačnog izgleda, a daju osjećaj luksuza. Metalne detalje možete kombinirati i s prirodnim materijalima, poput tradicionalnog zelenila i umjetnog krzna.

Dnevni boravak za Božić
metalni detalji

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori