Inspiracija: Kako urediti blagdanski stol ove godine
Inspiracija: Kako urediti blagdanski stol ove godine

Inspiracija: Kako urediti
blagdanski stol ove godine

Ako postoji trenutak u godini kada stvarno možete oslobodite svoju kreativnu stranu kada je pitanju uređenje stola, onda je to Božić. Sve je to dio tradicije i uzbuđenja koje se proteže od večere na Badnjak pa sve do dočeka Nove godine. Ono što stavljate na stol mora odgovarati onome što ćete poslužiti, a stol valja uskladiti i s božićnim drvcem kako biste uređenje doma lijepo zaokružili u kompaktnu cjelinu. Blagdanski stol mjesto je na kojem će se okupiti vaši najmiliji.

Ideje za blagdanski stol koje će božićna druženja učiniti još posebnijim

Bilo da postavljate blagdanski stol za veće obiteljsko okupljanje ili priređujete manju, intimniju gozbu, postoje jednostavni načini kojima ćete svoje goste sigurno oduševiti i stvoriti ugodnu atmosferu. Pažljivo birano posuđe možete uskladiti sa stolnjakom, a središte stola neka odiše blagdanskim duhom. Opušteni središnji vijenac od lišća ili borovih grana može izgledati prekrasno na dugom stolu, ako k tome dodate i božićne ukrase koje gosti nakon večere mogu ponijeti kući, sigurno će im druženje ostati u sjećanju.

Bez obzira volite li glamurozan stil ili preferirate opušteniji tradicionalni ili skandinavski stil, imamo prekrasne ideje koje će božićna druženja učiniti još posebnijim. Donosimo nekoliko inspiracija kako urediti blagdanski stol.

Tamnije boje za one koji žele unijeti dašak glamura

Tajna glamuroznog uređenja stola leži u slojevito postavljanju posuđa i igranje kontrastom između tamnijih boja i sjajnog zlata pa čak i bakra.

Ako vam je blagovaonica tamnijih boja, stol prekrijte zelenim stolnjakom kako biste unijeli dozu topline. Međutim ako su vam zidovi svijetli, poigrajte se slojevitim stolnjacima.  Započnite s tamnim donjim stolnjakom, a zatim dodajte svjetliju nijansu na vrh i završite uskim nadstolnjakom.

iStock

Što se tiče posuđa i pribora za jelo, birajte svjetlije posuđe koje ćete zaokružiti zlatnim ili srebrnim priborom. Brinite o detaljima. Izgled cijelog stola podići će tanjuri i čaše sa zlatnim rubom. Osim toga, poigrajte se i dodajte pokoji vintage element koji će sigurno unijeti dašak glamura na stol. Dodajte svijećnjake detalje od porculana i vintage posuđe. Kako biste unijeli svježinu, dodajte božićne biljke koje će zaokružiti cijelu atmosferu.

Tradicionalni blagdanski stol

Postoje te neke boje koje nas jednostavno asociraju na Božić. Kombinacija crvene, zelene i zlatne jednostavno unose blagdan u svaki dom. Osim toga prirodni elementi poput božikovine, bršljana i borovine i čempresa uvijek su odličan izbor težite li tradicionalnom uređenju prostora

Kako biste izgled stola zadržali svježim i modernim, odaberite najsvjetliju crvenu bobičastu boju i potražite uzorke koji se lijepo slažu, a da pritom nisu previše usklađeni. Fini porculan dodat će classy izgled, a ako je riječ o ručnom rađenom posuđu postignut ćete onaj fini cozy blagdanski ugođaj. Učinite večeru ugodnom dodajući meke jastuke ili prekrivače za stolice od ovčje kože kako biste prostor za blagovanje uistinu učinili mjestom koje vraća u djetinjstvo.

iStock
iStock
istock

Skandinavski stil za one koji vole minimalizam

Ako više volite nenametljiv stil, bijela i snježna kombinacija savršena je za Božić. Razmislite o neutralnim stolnjacima koji će dati dozu opuštenosti za razliku od tipičnih svečanih stolnjaka. Kako biste podigli cijeli izgled, poigrajte se teksturama kao što su staklo, srebro i drvo.

Kako biste stvorili savršenu božićnu bajku, središnji dio stola ukrasite češerima, bobicama i lišćem koji će unijeti dozu šarma. Kombinirajte pladnjeve za posluživanje od prirodnih materijala, reciklirano staklo ima prekrasan prizvuk zelene koji je savršen za ovu prigodu. Na kraju, sa svijećama nikada ne možete pogriješiti. One će pojačati bajkovitost blagdanske večere.

istock
istock
istock
istock

Foto: iStock, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori