Kako ukrasiti dom lampicama za potpuni blagdanski ugođaj?

Kako ukrasiti dom lampicama za
potpuni blagdanski ugođaj?

 

Lampice su omiljena blagdanska dekoracija

Lampice u uređenju interijera najefektniji su detalj koji naglašava blagdansko raspoloženje. Neizostavan su dodatak božićne dekoracije i već odavno nisu rezervirane samo za dekoriranje božićnog drvca već se sele u sve kuteve doma, ali i u njegov eksterijer. S vremenom su postale sve sofisticiranije i otmjenije, a mnogi zaljubljenici u estetiku teško ih se odriču čak i kada prođe blagdanska euforija. Svatko će bez mnogo nostalgije nakon što blagdani prođu, pospremiti kuglice, bor i ostale blagdanske ukrase u kutije, no istina je da se lampica teško odričemo. Zato nije neobično vidjeti lampicama dekorirane zidove, police pa čak i najneobična mjesta u bilo koje doba godine.

Topao ugođaj doma

Predvečerja su posebno lijepa kada su osvjetljena tisućama lampica. One su sasvim dovoljne za postizanje stiliziranog interijera bilo da njima dekoriramo kamine, police ili stol na kojemu pijemo kavu. Uz njih se postiže blagdanska atmosfera s takvom lakoćom jer u svaki prostor unose toplinu. Svaki prostor je atraktivniji uz adekvatnu svjetlost. Dizajneri svjetla to uvijek naglašavaju. Postizanje atmosferičnosti, veličine i dubine prostora uvijek je lakše ostvariti uz pametan izbor osvjetljenja. Stoga lampice pridose posebnom ugođaju topline doma. Rasporedite ih na mjesta koja želite naglasiti. Kutak s dragim vam slikama ili policu koju želite dopuniti. S lampicama uvijek možete postići željeni efekt atmosferičnosti i ušuškanosti, ali u decentnom prostoru, one će biti adut za postizanje elegancije.

@raedunner

Opuštanje uz svjetlost lampica

Cosy vrijeme koje imamo samo za sebe vrijedni su trenuci koji nam pomažu ostvariti uravnoteženost i unutarnji mir. Stoga je meditacija, čitanje omiljenje knjige, zamatanje poklona i slušanje glazbe toliko puta ugodnije uz lampice. Postavite ih na mjesto koje je vaš kutak za opuštanje i stvorite atmosferu koja hrani vaš um i gdje prikupljate pozitivnu energiju koju ćete kasnije podijeliti sa svojim najdražim ljudima. Jer u središtu blagdana je ljubav, dijeljenje i darivanje, zar ne?

 

Fotogeničnost za sve koji “žive” na društvenim mrežama

Uz lampice svaki detalj u interijeru izgleda otmjenije. Lampice osvježavaju svaki prostor i čine ga gotovo magičnim. Decentna svjetlost sitnih lampica čini da se u sekundi u prostoru osjeti romantika i nježni efekt sanjivosti. Vrlo su popularne među vlogerima i blogerima jer su izvrsne za slaganje efektne scenografije bilo da je riječ o fotografijama ili video sadržaju.

I dalje su najpopularnije decentne lampice

Iako se na tržištu pojavljuju u različitim bojama, veličinama i oblicima, još su uvijek najpopularnije one najdecentnije i najnježnije. Neutralna žućkasta i bijela svjetlost neprimjetno se ušulja u svaki detalj doma, ali ga učiniti toliko puta ljepšim i radosnijim. Lampice će stoga izvrsno nadopuniti obične bijele zavjese, vjenčiće od zimzelenih biljaka, a u posljednje vrijeme ih viđamo čak i kao dekor na blagdanskom stolu što atmosferu čini još svečanijom i ugodnijom.

No, bilo koji stil, boja, oblik i veličina lampica će vas učiniti sretnima ovih blagdana, unesite ih u svoj prostor. Osjećat ćete se bolje, a i vaš će prostor navući novo, sjajno i svečano ruho u kojemju ćete još više voljeti provoditi vrijeme.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori