Kako vrlo lako vaš tavan možete pretvoriti u čaroban prostor

Kako vrlo lako vaš tavan možete
pretvoriti u čaroban prostor

Prošlu godinu, a i početak ove, ponajviše zbog trenutne epidemiološke situacije, proveli smo u udobnosti vlastitog doma. Provodeći vrijeme kod kuće, posvetili smo se nepravilnostima i nedostatcima koji su nam sve ove godine zadavale glavobolju, a sada smo napokon imali vremena urediti ih baš po vlastitom ukusu. Konačno je na red došao “zaboravljeni” prostor svake kuće – tavan.

Kreativna avantura

Prije nego se upustite u kreativnu avanturu uređivanja prostora, na redu je čišćenje tavana i raskrčivanje nereda kojeg svi prikupljamo tijekom godina. Ovaj proces djeluje i terapijski jer kako oslobađamo prostor, tako i sebe oslobađamo od tereta koji nas je pratio jer znali smo da nas ovaj posao čeka. Vrijedi probati, zar ne?

Svjetlost kao tajni sastojak

Kada je terapija odrađena, sretniji smo i jedva čekamo naše nove ideje prenijeti u realnost. No, kako bi svaki prostor disao i bio u svom punom zanosu, ugodan za boravak i lijep za oko, nedostaje mu tajni sastojak koji čini čaroliju prostora. Pogađaš? Naravno, riječ je o svjetlosti. Uz krovne prozore lako ćeš dobiti kvalitetan izvor svjetlosti i stvoriti dojam da ti je dom nešto bliži plavetnilu neba.

Za taj vam korak odabira preporučujemo kvalitetne Tondach krovne prozore koji su sada novi na tržištu, a must-have svakog prostora koji žudi za svjetlošću. Jedna od prednosti ovih prozora je izrada od najkvalitetnijeg drva bora, a dodatna zaštita aluminijskih profila osigurava otpornost na razne vremenske utjecaje i UV zračenje. Upravo je to i cilj, da se uvođenjem novih elemenata u dom ne remeti trenutna harmonija života.

Unesite sebe u prostor

Sada kada smo unijeli dodir neba u dom, prostor zaista može prodisati punim plućima! Ne zaboravi da bilo da se radi o novom prostoru za druženje, učenje, rad ili o dječjoj igraonici – prostor treba ocrtavati baš ono što su oni koji u njemu borave. Prilikom uređenja, ne zaboravi da je najvažnije da se osobe koje će boraviti u prostoru osjećaju ugodno. U svoje prostorije dodajte nešto svoje, osobno i drugačije. Neka vaš dom prijatelji i obitelj pamti po onome što vas čini posebnim!

Kratku priču o preuređivanju tavana u potkrovlje spremno za boravak završavamo s nekoliko vrijednih savjeta:

  • prostor temeljito očistite i odmah se riješite nepotrebnih stvari
  • na vrijeme dogovorite sve majstore (instalacije, pod, izolacija…)
  • odaberite krovne prozore za optimalan izvor svjetlosti
  • razmislite o pregradama – knauf ploče odličan su i povoljan izbor ako će vam tavan biti dodatan prostor u domu
  • namještaj i detalje birajte pomno – nemojte se žuriti, imajte strpljenja u pretraživanju
  • prostor uredite u svom originalnom stilu, neka odiše vašom osobnošću

Foto: Wienerberger

Učitati još
Zatvori